Eveniment. Expoziție documentară dedicată generalului Ioan Culcer, la Târgu Jiu

Miercuri, 21 august 2024, începând cu ora 16:00, vă invităm la deschiderea expoziției documentare ,,Generalul Ioan Culcer – reprezentant al elitei militare românești”, organizată cu ocazia atribuirii numelui General Ioan Culcer, începând cu anul școlar 2024-2025, Liceului Tehnologic Nr. 2 din Târgu Jiu.

Expoziția documentară dedicată generalului Ioan Culcer aduce laolaltă documente, fotografii și obiecte inedite din colecții publice și private. Acestea oferă o perspectivă captivantă asupra vieții și carierei sale, aducând în lumina posterității contribuția sa la dezvoltarea și evoluția armatei române. Veți avea ocazia să vedeți decorații, medalii, diplome, brevete, scrisori și alte obiecte inedite care au aparținut acestui mare lider militar, fiecare piesă expusă punând în valoare realizările generalului Culcer în slujba țării. Nu ratați șansa de a afla mai multe despre această personalitate remarcabilă a istoriei noastre!
Expoziția, realizată de profesorul drd. în istorie Andrei Popete-Pătrașcu, este deschisă în perioada 21 august–21 septembrie 2024, în holul principal al Liceului Tehnic ,,General Ioan Culcer” din Târgu Jiu, strada Victoriei, nr. 132-138.

Generalul Ioan Culcer a studiat la Școala Politehnică din Paris și Școala de Aplicație pentru Artilerie și Geniu, de la Fontainebleau, iar de numele său se leagă, sub comanda generalului belgian Brialmont, realizarea sistemului de fortificații din jurul Bucureștiului, linia de apărare Focșani-Nămoloasa-Galați, iar mai târziu fortificarea capului de pod de la Cernavodă. Generalul gorjean Ioan Culcer a fost unul dintre ofițerii de geniu ai Armatei Române, comandant de mari unități militare, Secretar General al Ministerului de Război, profesor militar la Școala Superioară de Război, guvernator al Cadrilaterului, comandant al Armatei I, Ministru al Lucrărilor Publice, primul Președintele Asociației Generale a Ofițerilor în Rezervă și Retragere. A fost decorat cu numeroase medalii și distincții românești și străine.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


edituratrei.ro

Col. (rtr.) Gigi Bușe

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Lasă un răspuns

Next Post

Jertfa eroinei Ecaterina Teodoroiu. Ultimele cuvinte ale primei femei ofițer a Armatei Române: Înainte, băieți, sunteți cu mine! (22 august 1917)

joi aug. 22 , 2024
Pe 22 august 1917, în bătălia de la Varnița și Muncelu, cădea eroic la datorie Ecaterina Teodoroiu, prima femeie ofițer din armata română. Aflată în fruntea plutonului pe care îl comanda, ca sublocotenent, Ecaterina Teodoroiu a fost lovită de două gloanțe ale inamicului. Ultimele sale cuvinte, dar pline de însuflețire […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro