Site icon Glasul.info

(VIDEO) Actorul Emanuel Petran: “Ce ai cu Țara mea, străine?”

(VIDEO) Actorul Emanuel Petran: "Ce ai cu Țara mea, străine?"

(VIDEO) Actorul Emanuel Petran: "Ce ai cu Țara mea, străine?"

Pe 30 august 2024 a avut loc la Carei comemorarea victimelor terorii horthyste care s-a declanșat în Ardealul de Nord după Dictatul de la Viena de la 30 august 1940. Una dintre surprizele plăcute a constituit-o prezența actorului și regizorului clujean Emanuel Petran.

“O surpriză deosebită a fost prezența actorului Emanuel Petran de la Teatrul din Cluj Napoca care a recitat din lirica lui Iustin Ilieșiu, profesorul clujean care a avut de suferit de pe urma terorii hortyste. Poezia ,,Ce ai cu țara mea, străine?,, face parte din volumul Sângerări Ardelene.”, scrie Buletin de Carei

“Cine își uită istoria, riscă să o retrăiască din nou. Ceea ce facem noi aici, nu facem nimic altceva decât să spunem adevărul. Dacă a spune adevărul devine o crimă, atunci înseamnă că umanitatea are foarte mari probleme. Felicitări doamnei Ciută pentru ține steagul sus, pentru că nu se lasă și pentru că este trup și suflet alături de memoria românilor, alaturi de memoria bunicilor, străbunicilor noștri și alături de cei care și-au dat viața pentru patrie.” (Emanuel Petran)

Exit mobile version