Noi – în Rai! Ei….

Omul e o ființă contradictorie, iar instrumentul care ar constata existența limitei contradicțiilor posibile e numai unul, antagonismul, moartea. Asta e gândirea veche, tradițională. Nu fiecare vede adevărul ascuns după intențiile politice „drepte” ale unor lideri. Oricare! Oricum, lumea se dezvoltă. Să fie oare posibil de ridicat gradul gândirii noastre la un grad mai elevat? Acolo, în acel spațiu unde gândirea actuală, haotică fiind, în forfotă muribundă, ar obține indiciul orientării sale la granița: trecut-viitor.

Cu alte cuvinte, cred eu, pentru a forma omul cu conceptul gândirii noi, trebuie de început de la Tesla, de la cuvintele lui, noțiuni de început în cunoaștere: energie, frecvență și vibrație. Oricare corp vibrează. Asta e starea lui autentică, naturală. O gândire naturală vibrează și ea în limitele date ei de către putător, dar nu numai al sunetului, A,U,M etc., dar și al cuvintelor gândite. Cuvintele ar trebui să fie integrate, două câte două, în perechi. Astfel, perechile de cuvinte contradictorii, formează vibrații, balanțe: pace-0-război; asemănător-0-diferit; la fel-0-contrariu; același-0-deosebit; converjent-0-divergent…. Aici cuvintele, pace, asemănător, la fel, același, convergent, sunt cuvinte pasive, complementare. Adică, pasive, statice, generale. Celelalte cuvinte (dreapta) sunt active, contrarii, deosebite, divergente, diferite prin activitatea lor, particulare, legate de proprietatea substanței.

Așa, vom formula balanța primă, General-0-particular. Ea stă la baza apariției derivatelor ei, a altor balanțe menționate mai sus. Cuvintele contradictorii sunt active în forme diferite, unitare, iar cuvintele complementare – la fel, unitare fiind, sunt pasive, asemănătoare. Și aici, practic se folosește conceptul, noțiunea „sinonim”, același. Dar oare vibrația lor lipsește? Mica diferență ale lor, sinonimelor, se ignoră? Respectul=stimă? Perfectul=idealul? Morala=etica?….Iată aici, de la generalul pasiv, pașnic, la fel, același, convergent, trebuie de început. Care e perechea fiecărui din ele? Răspunsul: Cele active! E clar că al doilea cuvânt e activ. Așa, divizând alte noțiuni, de stânga și dreapta, axându-le la centrul, 0, ne dezvoltăm imaginația spațială a cunoașterii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


edituratrei.ro

Ca exemplu: Credința e activă? Nu! Asta e o stare de pornire spre cunoaștere. Știința e activă. Prima (credința) e generală, a doua (știința) particulară, montată non sistem, pe fragmente. Iubirea și morala sunt noțiuni generale, pasive, stări de pornire spre o activitate practică sau alta. Dragostea și etica, însă, sunt acele noțiuni particulare care merg, tind spre generalizare în limitele intelectului manifestat. Balanțele: iubire-0-dragoste; moral-0-etic; comportament adecvat, natural, sălbatic, limitat -0-comportament inventat, artificial, războinic, nelimitat. Toate – derivate de la General-0-particular. De la: Zeu-0-Om? Da! Cum se limităm un proces? Prin cunoașterea lui integrată, prin inteligența de a „vedea” balanța. Exemplu:Pace-0-război; bine-0-rău etc.

Acum, prin axarea cuvintelor, -0-0-0-, părțile balanțelor nu se vor mai confunda. Pace=război; bine=rău, anexare=eliberare…. Așa, Haosul politic obține instrumentul orientării. Orientarea la pace, asemănare cu zeii, nu se va mai face prin activități fizice de știință particulară, ci prin meditații intime, pasive, apoi prin dialog, comunicare inteligentă, pașnică. Adică prin trecerea din planul fizic, extern, în cel intern. E nevoie de meditat, avea un astfel de plan intern, Știință complementară. Oricum, intelectul nevăzut, de după 0, care va forma relația, om-0-om, stat-0-stat, va apare. El poate fi și satanic, cu binecuvântare la război.

Dar, nu fizicul e problema, nu forța militară, ci Puterea minții de a duce un dialog, păstra vibrația, armonia. Unii oameni văd singuri. Alții oameni văd, dacă li se arată. Alții nu văd (orbi cu mintea) dacă nu sunt învățați să mediteze, să înceapă de la procesele pasive, generale. Ei sunt implicați în procesele sentimentale particulare, de loc, de acum, de egalare sau de dominare locală.

Așadar, puterea (Puterea!) e starea generală a duhului uman. Asta nu e o forță militară, agresiune fizică particulară a unui om sau stat. Pentru fiecare forță militară se va găsi o forță mai mare pentru a o stopa. Există! Bineînțeles, dacă nu se va găsi un nebun, care va exploda balanța: Putere-0-Forță.

Nebunul va arunca Bomba atomică dovedind astfel că intelectul lui nevăzut, ascuns după Centul, 0, după axa vibrației sale, nu e dezvoltat, lipsit de acea inteligența divină, genialitate socială la care pretinde.

Rai-0-yad? Viitor-0-trecut? Tatăl-0-fiu? Dumnezeu-0-om? Alege prezentul continuu, -0-0-0-0-, existența duhului în trup, Credința în rațiunea triadelor-balanțe. Iar trinitatea Ortodoxă așa și rămâne, Dogmă a Duhului Sfânt, pereche a Axiomei, -0-0-0-. Limita contradicției, acum, o putem constata. E la vedere prin prezența continuă a părților concurente.

Nu ucide!

Victor Deleu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Redacția MAGAZIN CRITIC

Lasă un răspuns

Next Post

Bogdan Herzog: Uluitoarea copertă a revistei The New Yorker

joi sept. 12 , 2024
În cursul zilei de ieri, pe Twitter am dat peste un meme care parodia o copertă a cunoscutei reviste The New Yorker. Coperta, reprodusă în imaginea de mai sus, este 100% autentică. Ea a apărut pe numărul din 26 iulie 1993 al revistei, așa cum se poate vedea pe linkul […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro