Site icon

Unde erau toți apărătorii ăștia ai Constituției când se puneau saci de gunoi pe crucile eroilor români?

Un prieten de-al meu a înțeles greșit postările mele legate de abuzul CCR vs Șoșoacă și îmi scrie:

“Acum nu este vorba de Șoșoacă, aici este vorba ca, s-a încălcat grav constituția țării prin a îngrădi dreptul de a alege sau a fi ales.”

La care eu răspund:

“Aș vrea să fie încălcată la fel și cu UDMR. Le dau eu derogare! Da, normal că a fost încălcată. Dar de ce abia acum se face caz? Când puneau ungurii saci de gunoi pe crucile eroilor români nu se încălca? Când se ridicau monumente pentru criminalii de război horthyști nu se încălca? De ce pupăza vieții nu au ieșit toți apărătorii ăștia ai Constituției și atunci?”

La Valea Uzului există un cimitir internațional militar al eroilor care au murit în luptele din Primul Război Mondial unde sunt înhumați soldați de șapte naționalități diferite, români, maghiari, germani, austrieci, ruși, sârbi și italieni. Cu toate acestea, ungurii au confiscat cimitirul internațional militar și l-au transformat într-unul exclusiv maghiar, vandalizând în anii ’90 crucile eroilor nemaghari. În vara lui 2019 au repetat isprava și au făcut o nouă blasfemie la adresa eroilor român, punâd saci de gunoi pe crucile aflate la căpătâiele eroilor români.

Unde erau toți apărătorii ăștia ai Constituției când în România se amplasau monumente cu harta Ungariei Mari?

Unde erau toți apărătorii ăștia ai Constituției când în România la Eremitu (n.r. fost Remetea Secuiască), o localitate din județul Mureș, se amplasa harta Ungariei Mari pe un monument unguresc?

Ce spune Constituția României? Că teritoriul României este inalienabil iar frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică!

ARTICOLUL 3 Teritoriul. (1) Teritoriul României este inalienabil. (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional. (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe.

Cum se pupă asta cu amplasarea hărții Ungariei Mari pe un monument amplasat pe teritoriul României? Oare câte monumente cu harta României Mari se află pe teritoriul Ungariei, mai ales dintre cele care se întindeau până la Tisa? Dar măcar ar fi posibil acolo așa ceva, o asemenea sfidare a ordinii constituționale?

Așa că îi invit pe toți bocitorii ăștia ai Constituției României să vadă de câte ori au IGNORAT cu bună știință încălcarea Constituției României și nu au luat deloc atitudine împotriva unor grave acte ANTICONSTITUȚIONALE care se petrec pe teritoriul României!

Exit mobile version