Site icon

Primăriile care sfidează o țară întreagă: Carei și Comuna Avram Iancu

Primăriile care sfidează o țară întreagă: Carei și Comuna Avram Iancu

Primăriile care sfidează o țară întreagă: Carei și Comuna Avram Iancu

Dacă în toată România pe clădirile primăriilor din țară sunt prezente plăci standardizate cu numele primăriei și pe care este prezent tricolorul României, două primării însă sfidează o țară întreagă: Carei și Comuna Avram Iancu.

Pe lângă actele de corupție generalizată ignorate total de autoritățile statului din cele două primării conduse de către primari de origine maghiară, pe pereții exteriori ai clădirilor celor două primării sunt amplasate niște plăci neobișnuite care par mai degrabă a se potrivi într-un cimitir decât pe o instituție publică a statului român: dacă pe clădirea Primăriei Municipiului Carei primarul Eugen Kovacs (UDMR) a amplasat niște plăci negre inscripționate în mai multe limbi și fără tricolorul românesc pe ele, pe clădirea primăriei Comunei Avram Iancu din județul Alba primarul Heler Sandu a amplasat niște plăci albe pe care scrie sec doar Primăria Avram Iancu și Consiliul local Avram Iancu, fără tricolorul României, fără să scrie pe plăci România.

Foto: Plăcile albe de pe clădirea Primăriei Comunei Avram Iancu, județul Alba, © Glasul.info

YouTube video player

Mai jos aveți spre comparație cum arată plăcile de pe două primării diferite din România: prima, din județul Harghia, cu plăcuțele oficiale de culoare albastră și cu tricolorul României pe ele, iar alături aveți plăcile negre de pe sediul primăriei municipiului Carei. Să înțelegem că antiromânismul și disprețul față de însemnele și drapelul național sunt mai intense la Carei chiar și decât în așa zisul ținut secuiesc?

La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro
La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro

YouTube video player

Doar coroanele funerare mai lipsesc de pe fațada Primăriei Municipiului Carei pentru a întregi un tablou funebru demn de filmele de groază. Deși românii din localitate s-au arătat jigniți, insultați de montarea plăcuțelor negre în locul celor oficiale cu tricolor, administrația refuză să dea jos de pe fațada instituției “pietrele de mormânt”.

Dacă în unele culturi culoarea neagră este specifică doliului, în altele este taman invers, fiind aleasă culoarea albă, mai ales în anumite țări asiatice. Ce să înțelegem noi dar atunci din sfidarea acestor două primării? Că afișează mesaje de doliu pe frontispiciile primăriilor, într-o adevărată sfidare a unei țări întregi?

Astăzi vrem să ne oprim mai degrabă asupra unui alt aspect pe care l-am sesizat în paginile publicației Certitudinea. Pe ultima pagină a ziarului tipărit de către Certitudinea există un anunț care îți sare rapid în ochi și te ustură la vedere și te irită precum sprayul lacrimogen: un anunț cu caracter permanent până la reglementarea situației scandaloase de la Primăria Municipiului Carei, acolo unde în locul plăcilor oficiale cu numele instituției și cu tricolorul românesc pe ele, pe fațada clădirii primăriei zac niște plăci negre.

ANUNȚ CU CARACTER PERMANENT, PÂNĂ LA REGLEMENTAREA SITUAȚIEI: Afront unic în România, la adresa autorității statului:PRIMĂRIA CAREI are pe sediu PLĂCI NEGRE, în locul celor oficiale cu însemne naționaleCERTITUDINEA

libris.ro
Exit mobile version