Prin spitalele gorjene circulă moartea, vești bune și niște informații eronate

Dezgustat de un pliant (,,Oportunități gratuite pentru sănătatea sexuală și reproductivă a tinerilor”, adică, printre altele, promovarea avortului – uciderea premeditată de prunci, a contracepției, inclusiv a celei avortive, a educației sexuale lipsite de orice morală, a ideologiei de gen și a perversiunilor sexuale, camuflate sub eticheta de drepturi ale persoanelor lgbtqia+) făcut de Fundația Națională de Tineret, cu sprijinul PLAN International, alt O.N.G. pro-avort, m-am hotărît să aflu cum stau lucrurile privind avortul și contracepția în spitalele de stat din județul Gorj. Am scris celor 7 spitale de la noi: Tg-Jiu, Motru, Rovinari, Novaci, Turceni, Tg-Cărbunești și Bumbești-Jiu în data de 11 septembrie. Pînă astăzi, am primit 5 răspunsuri, cu excepția spitalului din Rovinari și a celui din Tg-Cărbunești (au trecut 30 de zile, să le fie ruşine!). Le vom analiza în cele ce urmează pe cele cinci.

Iată, pentru început, ce i-am întrebat:

,,Bună seara,

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Lucrez la un material de presă despre avort și contracepție în Gorj.

Vă rog să îmi comunicaţi următoarele informaţii (dacă există):

1. cîte avorturi s-au efectuat în 2023 în spitalul dvs.? Aveți și o distribuție pe vîrste a mamelor? Cîte erau minore? A existat consimțămîntul ambilor părinți ai minorei pentru avort?

2. din total, cîte au fost avorturi la cerere? Din cele la cerere, cîte sunt chirurgicale și cîte medicamentoase?

3. în afara celor la cerere, cîte sunt cele socotite terapeutice (pericol pentru viața mamei și/sau făt cu dizabilități)?

4. în afara celor la cerere și a celor terapeutice, mai avem în statistică alte categorii? Sau avorturile spontane/pierderile de sarcină involuntare se înregistrează diferit? Există situații în care femeia face avort acasă sau la un cabinet privat și ajunge la spital cu complicații (de ex., rămîn resturi fetale de eliminat etc.)?

Dacă nu se fac avorturi în spital, rog precizați (+ orice informație pe care o socotiți relevantă. Ca exemplu, vîrsta fetală pînă se poate face avort vs. metoda aleasă de medic etc.).

Privind contracepția, cum poate o femeie obține sfaturi avizate în acest sens? Dar un bărbat? Se distribuie gratuit sau contracost anumite contraceptive în spital? Dacă da, care?

Se promovează contracepția de urgență sau steriletul? Sunt pacientele informate și despre efectele avortive ale celor 2 metode? (E dovedit medical (1) faptul că mai multe metode fals numite exclusiv contraceptive au și efecte de avort timpuriu, deci sunt contraceptive și avortive. Dacă împiedică nidația sau duc la eliminarea ovulului deja fecundat, vorbim de avort în primele săptămîni de viață ale unui om, nu de rol contraceptiv.)

Vă mulțumesc anticipat!

Cu stimă,

Mulțumesc,

Radu Bogdan Buțu, Tg-Jiu

jurnalist, director al publicației online MagazinCritic.ro”

Să începem cu cel din Turceni:

De la ei, am aflat că au avut anul trecut 41 de avorturi în spital, toate avorturi spontane. Dumnezeu să-i întărească pe părinții copiilor pierduți involuntar să treacă cu bine peste această mare durere! Avorturi la cerere sau ,,terapeutice” – 0, deci vești bune. Nu au nici cabinet de contracepție, alte vești bune. Se pare că nu promovează moartea, de orice fel. Nu știu dacă medicii refuză avortul din considerente religioase sau făcînd uz de dreptul lor incontestabil la obiecția de conștiință (2), dar bravo lor! Să sperăm că nu fac ca alții care refuză practicarea avortului la spital, dar îndrumă femeia spre cabinetul lor privat.

La Motru e mai rău, avem 172 de avorturi (poză mai jos), toate la cerere. 172 de oameni valoroși pierduți definitiv. Din ele, 1 a fost pentru o minoră de 17 ani, cu acordul părinților. Ce păcat că niște bunici au ales să-și omoare nepotul/nepoata, în loc să se bucure de acel copilaș! Au preferat crima ,,rușinii” unui copil în afara căsătoriei. Ce tragic!

Privind vîrsta fătului, putem vedea că se respectă legea, dar orice avort opreşte o inimă care bate!

E bine că nu se distribuie contracepție, dar privitor la informațiile primite de paciente pe această temă, oare cîte sunt corect informate de efectele avortive ale mai multor metode contraceptive? (a se vedea cartea din nota de subsol 1)

Cît despre efectele avortului, dacă informarea e corectă, oare există și persoane ce au renunțat la uciderea pruncului din pîntece? Rămîne să le cer o clarificare în acest sens.

De la Bumbeşti-Jiu:

Aici, alte veşti bune – 0 solicitări de avort. Oare femeile din acest oraş au mers în altă parte sau la cabinete private? Au raportat şi 4 pierderi de sarcină, o durere pentru orice părinte. Au un cabinet de planning, adică planificarea uciderii unor copii nevinovaţi, pe diverse căi.

De la Novaci:

Veşti bune, avorturi zero. Rău este că se promovează contracepţia, inclusiv avortivă, din ce vedem mai sus ca metode. A se citi cartea dr. Todea-Gross din nota de subsol.

De la Tg-Jiu vine cel mai amplu răspuns (care, din păcate, conţine şi informaţii eronate):

61 de avorturi, din care zero la cerere. Cifra 0 mă bucură iar. Dar unde au făcut femeile din oraş sau din judeţ avortul dorit, oare la privat? Personalul medical refuză procedura, ceea ce e grozav. A se vedea menţiunea anterioară privind obiecţia de conştiinţă, dacă aşa motivează medicii refuzul avortului la cerere. Cinste lor!

Vestea proastă din municipiu este cabinetul de planificare a crimei nenăscuţilor. (De ce? Că se promovează nu doar contracepţie, ci şi metode contraceptive cu efect de avort timpuriu.) Deși spitalul prezintă ideea ca benefică, eu sunt de altă părere. Ei vînd moartea mai ieftin decît în farmacii, nimic grozav în asta! Privind eficacitatea metodelor menționate, vă trimit din nou la cartea amintită, iar despre prezervative, iată un material descoperit recent, în engleză, despre rata lor de eficiență: https://www.hli.org/resources/how-effective-are-condoms/. Din 10 utilizări, avem o rată de cel puțin un eșec de 46.51%, conform studiului făcut de Human Life International !

Privind prevenirea ITS, scopul e bun, dar abordarea e proastă. Prezervativul e ruletă rusească, iar în joc e viața celor doi parteneri. M-aș fi bucurat să promoveze abstinența pînă la căsătorie, fidelitatea conjugală, metode mai sigure de protecție decît o bucată de cauciuc (ce poate avea inclusiv efect avortiv, detalii în ,,Îndrumarul medical și creștin…”), cu rată de eșec uriașă, din punctul meu de vedere. Evident, contracepția este imorală, dar nu ne raportăm acum la morala creștină, nu neapărat ortodoxă.

Detaliază mai multe metode, dar nu se zice nimic de rolul avortiv al ,,pilulei de a doua zi” sau al steriletului, ca să iau alte exemple. Din contră, zic că pilula are rol doar contraceptiv, ceea ce este fals, conform cărții deja recomandate. Nu cred că e rea-voință, sunt doar insuficient informați. De DIU sau sterilet zic, din nou, că nu determină avorturi. FALS! Mai jos, afirmă exact contrariul: ,,DIU ce conține cupru … previne implantarea ovulului fertilizat, deși poate fi luat în considerare și cuprul care are un efect toxic asupra embrionului.” Dacă ar preveni concepţia, nu am vorbi de ovul fertilizat, adică o nouă fiinţă umană. Prevenirea implantării, a nidării, ca să se poată dezvolta mai departe noul om, e AVORT. Se menţionează un efect toxic asupra embrionului. Aşadar, EMBRION, deci om! Eliminarea embrionului prin împiedicarea implantării e AVORT, nu metodă contraceptivă.

Dacă ei sunt prost informaţi privind cele subliniate mai sus, atunci cum se face consilierea privind TOATE efectele şi riscurile diverselor contraceptive?! Aşadar, ,,pacientele îşi asumă decizia … în cunoştinţă de cauză”?!

Putem clar concluziona că prin spitalele gorjene circulă moartea, prin unele, vești bune, prin altele, și niște informații eronate (în spitalul municipal, cu siguranţă)!

Radu Buţu

P.S.: Articolul va fi actualizat, dacă e cazul, pe MagazinCritic.ro.

(1) Nota mea ulterioară: a se vedea cartea ,,Îndrumarul medical şi creştin despre viaţă al Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România”, Autori: dr. Christa Todea-Gross, preot prof. dr. Ilie Moldovan, Editura Renaşterea, Cluj-Napoca 2008, 445 p., ISBN 978-973-1714-45-5, disponibilă online la adresa https://asociatiaprovita.ro/activitati/publicatii/indrumarul-federatiei-provita/

(2) https://medicipentruviata.ro/obiectia-de-constiinta-obiectia-morala/

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Lasă un răspuns

Next Post

Locuința privată a lui Benjamin Netanyahu țintă a unui atac cu drone

sâm oct. 19 , 2024
Potrivit armatei israeliene, atacurile împotriva reședinței private a premierului Benjamin Netanyahu au avut loc sâmbătă dimineața și ar fi venit dinspre Liban. „În ultima oră, au fost identificate trei aparate de zbor fără pilot care traversau din Liban spre teritoriul israelian. Două dintre ele au fost interceptate şi un al […]
Locuința privată a lui Benjamin Netanyahu țintă a unui atac cu drone

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News