Site icon

22 Octombrie 1916 – Trupele germane ocupă municipiul Constanţa în timpul Primului Război Mondial

22 Octombrie 1916 - Trupele germane ocupă municipiul Constanţa în timpul Primului Război Mondial

22 Octombrie 1916 - Trupele germane ocupă municipiul Constanţa în timpul Primului Război Mondial

La data de 22 octombrie 1916, în timpul Primului Război Mondial, trupele germane au ocupat municipiul Constanța. Preocupați de logistică și de aprovizionarea trupelor, germanii pun stăpânire de depozitele de cereale și pe principalele clădiri instituționale, în vreme ce soldați bulgari erau mai degrabă preocupați să jefuiască.

La orele amiezii, orașul Constanța era în totalitate ocupat. La câteva ore după intrarea bulgarilor în oraș, aceștia au început să jefuiască tot ce le cădea în mână, intrând inclusiv în casele din oraș și dând iama prin proviziile de hrană și de băutură.

Până să fie ocupat orașul, mare parte dintre locuitorii săi au preferat să se refugieze, așa că la venirea germanilor, în oraș mai rămăseseră doar turcii și bulgarii. Românii care au făcut imprudența să rămână când orașul era ocupat, au suferit tot felul de umilințe și de violențe, mai ales din partea armatei bulgare.

Bulgarii au mers atât de departe încât i-au ucis pe soldații români răniți din spitalul contănțean care nu fuseseră evacuați de către trupele române.

Exit mobile version