Site icon

Protest al cadrelor militare în rezervă la Satu Mare

Protest al cadrelor militare în rezervă la Satu Mare

Protest al cadrelor militare în rezervă la Satu MareProtest al cadrelor militare în rezervă la Satu Mare

STRUCTURILE ASOCIATIVE ALE CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI
RETRAGERE DIN SNAOPSN DIN JUDETUL SATU MARE anunță intenția de-a manifesta „doar în tăcere ‘’pentru a semnala necesitatea încetării
discriminării dintre militarii în activitate si militarii rezerviști privind acordarea drepturilor legale ce li  se cuvin rezerviștilor din Sistemul Național de Apărare si Ordine Publică.
Inechitățile din legislația privind pensiile militare au fost generate în ultimele două decenii  prin aplicarea unor criterii arbitrare cum ar fi cele referitoare la data ieșirii la pensie.

Astfel s-a  ajuns la situația când militari care au îndeplinit aceeași funcție, au avut același grad, au fost supuși acelorași obligații, riscuri și restricții să fie remunerați în mod diferit, în condiții de creștere a nivelului inflației anuale și a costurilor.
Concret, aceste inegalităti si ilegalități se referă la modificarea /completarea legii 223/2015 privind pensiile militare de stat pentru:
Actualizarea bazei de calcul a soldei de grad:
Actualizarea soldei de funcție.
Solicitam autorităților legislative o revizuire urgentă si corectă a legislației pensiilor militare,  care să elimine, aceste inechități grave si să asigure un tratament egal pentru toți militarii, indiferent de momentul ieșirii la pensie.
Nu cerem favoruri, ci drepturi corecte prin aplicarea si respectarea legilor votate în  Parlament.
De aceea prezenți fiind la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei Române, 25 octombrie 2024, NU vom participa – așa ca întotdeuna – alături de oficialități.

COL.R PORDEA IOSIF
IN NUMELE STRUCTURILOR ASOCIATIVE

Preluare Buletin de Carei

Exit mobile version