Corupția și trădarea din partea puterii a instaurat legea marțială în Coreea de Sud. Președintele țării, acuzat de trădare. Ce au în comun România și Coreea de Sud?
Licuriciul!
De când filmele de la Hollywood și Netflix au alunecat pe o pantă ideologică de-a dreptul scârboasă, cu o tentă și o aplecare agresivă în promovarea ideologiei de gen, am renunțat să mai fiu consumator de filme americane. Am descoperit o alternativă, dramele istorice produse în Coreea de Sud. Prin intermediul lor am început să cunosc și să-mi placă anumite aspecte din cultura și istoria poporului coreean.
Acum aud că acolo zilele astea s-a instituit legea marțială, cu soldați înarmați pe străzi și președintele, autorul acestei decizii, este acuzat de trădare de țară. Modelul trântorului de președinte din Coreea de Sud este foarte asemănător cu cel al Plăvanului de la noi, iar punctele comune dintre România și Coreea de Sud sunt legate de Licuriciul de peste ocean.
Pe oriunde a trecut Licuriciul, a prosperat corupția la nivelul statului și popoarele respective au fost folosite ca resurse pentru Licurici. Deși războiul civil coreean s-a sfârșit de multe decenii, coreenii nu vor fi niciodată cu adevărat liberi, independenți, suverani, nici cei din nord, nici cei din sud.
Prin atașamentul cultural pe care îl am pentru cultura coreeană, îmi manifest și eu dezaprobarea pentru mizeriile ideologice vârâte cu forța pe gâtul coreenilor.
Ca și la noi în România, și în Coreea de Sud formațiunile politice vechi și puternice și care trădează interesul poporului se folosesc de marota și sperietoarea Rusia. Ca și la noi, accederea unor forțe naționaliste, suveraniste, este atacată agresiv cu o uriașă mașină de propagandă mincinoasă care aduce acuzații neverosimile, cum că suveraniștii ar fi agenți pentru Coreea de Nord și Rusia.
Mi se pare deja că niște actori globali caută să țină sub ascultare toată suflarea de pe glob și popoarele să cânte doar cântecele pe care ei le livrează dintr-un repertoriu de dinainte pregătit…
Fandel Mihai, Glasul.info
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.