Foto: romaniaregala.ro
După ce Curtea Constitutională a Romaniei a decis anularea primului tur al alegerilor prezidențiale ca urmare a existentei unor probe de netăgăduit cu privire la implicarea unor actori statali externi în alegerile din Romania, se pune întrebarea cât de sigură mai este forma de organizare statală republicană în mentinerea țării în sfera economică și militară occidentală?
Din punctul nostru de vedere, republica a eșuat atât în politica internă, cât și în politica externă, dovedindu-se incapabilă să mențină țara în directia pentru care s-au luptat înaintasii noștri. Aderarea la UE si NATO se datorează într-o mare masura Regelui Mihai, care a susținut cauza romanilor atât în Europa cât și în SUA. În aceste momente de incertitudine politică, de dezbinare și de atacuri murdare ale unei puteri străine care încearcă să preia puterea în Romania ca apoi să ne arunce în negura perioadei 1947-1990, singura formă de guvernământ ca va garanta menținerea Romaniei în UE și NATO, rămâne monarhia. De ce monarhia? Pentru ca principalele puteri occidentale sunt monarhii și după cum se știe între casele regale europene există o strânsă legatură întemeiată pe trecutul lor comun și pe relațiile de rudenie.
De asemenea, principalii aliați ai SUA din Europa și Asia sunt două monarhii, Marea Britanie și Japonia. Totodată, să nu uităm că institutiile UE și NATO se afla în capitala unei monarhii, respectiv Bruxelles. În concluzie, dacă romanii de buna credința vor în continuare o Romanie liberă și prosperă, membra UE și NATO și dacă partenerii nostri occidentali vor siguranța că Romania nu își va schimba parcursul pro-europen și transatlantic, trebuie să sprijine reinstaurarea monarhiei și ruperea totală de trecutul comunist al țării. Doar monarhia este capabilă să ne țina departe de totalitarism și să asigure stabilitate în țară!
MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Contează pe ȘTIRI ce contează!
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment