Cultural

Invitație la lectură: “Procesul Ceaușescu. Un simulacru”

De o bucată de vreme ne-am gândit să vă recomandăm o serie de cărți care ne-au suscitat în primul rând chiar nouă interesul, și am vrea să împărtășim experiențele noastre cu voi. Cărțile pe care noi o să le recomandăm sunt selectate cu grijă, multe dintre ele cu o tematică interesantă, pe alocuri chiar controversată. Un popor informat este un popor puternic și care își poate apăra democrația. Un popor neinstruit, ușor manipulabil, este și un popor mult mai ușor de controlat.

Subiectul ales astăzi de noi este unul destul de controversat, “Procesul lui Ceaușescu”, un proces considerat chiar de către foarte mulți specialiști din domeniul juridic un simulacru. Ca atare vă prezentăm cartea scrisă de domnul Alexandru Țiclea, cu o experiență juridică de decenii întregi, o carte intitulată “Procesul Ceaușescu. Un simulacru”.

“Asa numitul proces al lui Ceausescu, al cel uicare a condus tara noastra vreme de aproape 25 de ani, Presedintele Romaniei, Comandantul suprem al fortelor armate, secretarul general al Partidului Comunist Roman, a fost un simulacru de proces. Organizatorii acestuia – noua putere instalata in dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989 – au urmarit, cu naivitate, daca nu din prostie, sa dea o aparenta de legalitate executiei sotilor Ceausescu, executie hotarata cu cel putin o zi inainte (pe 24 decembrie 1989), pentru ca se esuase in uciderea lor. De ce mai era nevoie de un asa zis ”proces”? Intrucat, asa cum a subliniat Ceausescu cu acea ocazie: ”Cine a dat lovitura de stat poate sa impuste pe oricine!”

Este mai mult decat evident ca prin solutia pronuntata in cauza readusa in discutie a fost vorba nu doar de un simulacru de proces, ci si de o eroare judiciara grava, de o condamnarea la moarte bazata pe invinuiri inventate si pe o lipsa crasa de probe, rezultat al unei comenzi criminale, total nejustificate.”, se arată în descrierea cărții “Procesul Ceaușescu. Un simulacru”

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 7 iunie 1941, NKVD al RSS Moldovenești a cerut 1315 vagoane pentru transportul deportaților din Basarabia si Nordul Bucovinei

La 7 iunie 1941, autoritățile sovietice prin NKVD-ul RSS Moldovenești (Comisariatul Poporului pentru Afaceri Interne)…

o săptămână ago

6 Iunie 1848 – Comisarul guvernului din Pesta a ordonat luarea de măsuri severe împotriva lui Avram Iancu

Evenimentele românești de mare amploare din Transilvania din luna mai a anului 1848 au atras…

o săptămână ago

Cum sunt reduși la tăcere românii de pe granița de Nord Vest a României?

um sunt reduși la tăcere românii de pe granița de Nord Vest a României? Amenintață…

2 săptămâni ago

5 iunie 1942 – Refugiatul Coziş Ioan din comuna Tihău a fost jefuit de grănicerii unguri la punctul de trecere Dezmir

Dictatul de Viena de la 30 august 1940 a declanșat multe drame, samavolnicii și chiar…

2 săptămâni ago

Interviu cu Nicolae Patraşcan, manager de proiect într-o corporaţie

Radu Buţu: Spui despre tine că eşti un moldovean, născut şi crescut în Braşov, dar…

2 săptămâni ago