Mihai Tîrnoveanu: “Cei care încă mai visează la autonomia unui așa zis ținut secuiesc, ar trebui să se trezească!”

“Peste 5000 de oameni au venit din întreaga țară la Valea Uzului, în creierii munților, de Ziua Eroilor, în condițiile în care acțiunea de comemorare nu a fost anunțată mai deloc de nicio televiziune, popularizarea facându-se doar pe internet. Imaginati-vă câti români s-ar mobiliza însă, dacă cineva, vreodată, ar avea proasta inspirație să declare vreo autonomie pe criterii etnice pe undeva. Sper să-si imagineze asta atât liderii UDMR, cât si politicienii din Ungaria care sunt în spatele lor si-i dirijează de la Budapesta. Românii nu vor permite niciodată ca trupul țării să fie din nou sfâșiat. S-a vazut asta la Valea Uzului. 

Pe 6 iunie, când grosul oamenilor din țară a ajuns la Dărmănești în jur de ora 16, deja la cimitirul Valea Uzului erau adunați foarte mulți localnici din Dărmănesti si Comănesti, dar si destui români din celelalte județe.

Din cauza coloanei imense de masini, cei aproximativ 20 de km. de drum forestier dintre Dărmănesti si Valea Uzului, i-am făcut în mai bine de o oră. Cand am ajuns, de la locul unde am putut parca masinile, toată Valea fiind plină de microbuze, autobuze si masini mici, am mai facut câteva minute bune pe jos pâna la locul desfăsurarii comemorării.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
Valea Uzului, 6 Iunie 2019

Slujba religioasă de la Cimitirul Internațional al Eroilor începuse de puțin timp. Când ne-am uitat în spate, în zare se vedeau alte masini care tot continuau să vină.

Valea Uzului, intrarea in cimitir

Liderii UDMR, presedinții de consilii județene din Covasna si Harghita, cu toate resursele si mobilizarea lor, nu au putut scoate la asa zisul lant uman mai mult de 200 persoane. Contramanifestația ilegală a UDMR a eșuat lamentabil, micul grup stand mai apoi pleostit în ploaie,undeva pe la marginea pădurii. În cele din urmă nemaiputând probabil suferi priveliștea miilor de români și atmosfera creată de cântecele patriotice au plecat frumos spre casele lor.

Cam asta s-a ales de programul pe care au vrut ei sa ni-l facă: praful si pulberea. Din nefericire au încă posibilitatea sa le faca partidelor politice care negociaza cam orice, program. Nu însă și poporului român.”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

DoctorPreședintele Asociației Calea NeamuluiVicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Daniel Ghiță: Mulți ani am tăcut și am suportat umilința, jignirea, suprimarea, din partea unui ONG ( UDMR nu este un partid politic) împotriva românilor

lun iun. 10 , 2019
Cunoscut nu doar pentru cariera sa de sportiv ci și pentru implicarea civică, Daniel Ghiță reacționează după evenimentele de la Valea Uzului cu un mesaj categoric: "Cine nu respecta România e liber sa plece!".

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News