Poate ca pe unii dintre voi deja v-am plictisit cu prea mult entuziasm legat de ziua de 24 Ianuarie si de manifestarile de la Iasi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.
Ieri am fost cu totii pe teren si ne-am aflat in mijlocul evenimentelor de la Iasi alaturi de aproximativ sase mii de alti ieseni sau romani veniti din tara sau chiar si de peste hotare pentru a sarbatori aceasta zi, in care practic la Iasi in data de 24 Ianuarie 1859 s-a nascut Romania.
Va invitam pe cei care doriti sa vedeti ceea ce am vazut noi ieri la Iasi in cele cateva ore pe care le-am petrecut in centrul orasului, inclusiv cateva momente amuzante care merita numaidecat vazute.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
La mai mult de zece ani de la apariţie, proiectul ”Portretul României interbelice” se bucură de o oarecare notorietate şi este bine cotat pe piaţa siturilor cultural-educative de limbă română. Vreau să reamintesc ideea de plecare. Pentru că Memoria.ro a pornit ca un sit de istorie orală, am simţit nevoia […]