Deputat român: „Susțin valorile familiei tradiționale formate dintre un bărbat și o femeie”.
Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat joi, 14 septembrie, că organizarea referendumului pentru redefinirea familiei este un demers perfect legitim și constituțional.
„Este răspunsul politic firesc, obligatoriu, la o inițiativă cetățenească solicitată și susținută de peste 3.000.000 de cetățeni. Este important de subliniat că nu PSD va decide. Decizia va aparține poporului român. PSD votează pentru a da posibilitatea poporului român să-și exprime voința suverană. Coaliția PSD-ALDE a luat decizia politică fermă de a organiza, până la finalul acestui an, referendumul pentru modificarea Constituției, pe tema definiției familiei”, a declarat Costel Lupașcu.
Deputat român: „Susțin valorile familiei tradiționale formate dintre un bărbat și o femeie”
Forma actuală prevede:
„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” Forma propusă prevede: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”
„Consider că este important de specificat, pentru a nu exista confuzii, că proiectul de lege privește doar modificarea articolului 48 (1) din Constituția României. Eu în calitate de părinte și deputat susțin valorile creștin-ortodoxe și familia tradițională formată dintre un bărbat și o femeie. În opinia mea, doar în acest fel putem să vorbim de formarea familiei ce are ca principală menire perpetuarea societății și a culturii noastre ca popor”, a susținut deputatul PSD.
Parlamentarul social-democrat a adăugat că:
„această modificare a Constituției, în sensul redefinirii familiei ca entitate bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie nu este împotriva nimănui și nu va avea ca rezultat știrbirea vreunui drept fundamental al cuiva. Un referendum nu poate fi ceva rău pentru nimeni. Peste tot în lumea democratică, majoritatea decide. Așadar, societatea românească are dreptul să își definească propriile valori. Tema supusă referendumului nu încalcă drepturile fundamentale ale omului. Nimeni nu este discriminat, nimeni nu este „vânat”, nimeni nu este „condamnat” pentru propriile opțiuni religioase sau sexuale.”
comunicat de presa primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.