“Instituția Prefectului – județul Harghita a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Sânmartin, astfel că aceasta este suspendată, iar închiderea cimitirului nu mai poate avea loc“, scrie informatiahr.ro
Deși Consiliul Județean Harghita se precipitase să trimită până și invitații pentru presă pentru a lua parte la un eveniment începând cu ora 13:00 în cadrul căruia Cimitirul Internațional de pe Valea Uzului ar fi urmat să se închidă, iar porțile acestuia să fie sigiliate, prefectul de Harghita, Jean-Adrian Andrei, a anunțat că Instituția Prefecturii Harghita va ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Sânmartin, fapt care va duce la suspendarea respectivei hotărâri în care se stipula la art. 1 că:
„Art. 1. Se interzice accesul în incinta Cimitirului din Valea Uzului, cu excepția acțiunilor de mentenanță, pe o durată de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”
O veste bună deci, Cimitirul de la Valea Uzului nu se închide! Însă autoritățile locale care au decis interzicerea accesului în respectivul cimitir s-ar putea să aibă începând de acum încolo și alte probleme, pentru că potrivit Legii nr. 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, ART. 48 alin(4):
“Constituie contravenţii la regimul mormintelor şi operelor comemorative de război şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte: b) interzicerea dreptului de vizitare sau de fotografiere a mormintelor şi operelor comemorative de război de către proprietarii sau titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra acestora“
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
George Simion, plângeri la DNA pentru fraudarea alegerilor George Simion, candidatul independent la alegerile europarlamentare va depune joi, 30 mai, ora 13:00, două plângeri la sediul DNA din strada Știrbei Vodă nr. 79-81. Cererea se referă la infracțiunile legate de coruperea alegătorilor la scrutinul de duminică, 26 mai și vicierea […]