libris.ro

Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei „Super” Mari ce a circulat pe internet!

Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei „Super” Mari ce a circulat pe internet!

Luna trecuta a circulat o harta a unei Romanii „Super” Mari, ce se intindea si dincolo de granitele tarii noastre actuale, in Ucraina, inclusiv peninsula Crimeea si mergand departe in est pana inspre Caucaz, dar si in celelalte tari vecine, Ungaria, Serbia, etc.

Chiar daca am primit si noi aceasta harta inca de la inceputul distribuirii sale pe internet, noi am evitat s-o publicam. Sigur, ne dorim si noi sa fim cititi de cat mai multa lume dar nu chiar cu orice pret. Am evitat sa publicam aceasta harta pentru ca nu stiam cine a conceput-o si cu ce scopuri. Nu stiam daca este o simpla gluma sau o exprimare grafica mult prea optimista a unor romani sau din contra, in spatele celor care au creat harta sa stea de fapt cine stie ce provocari sau intentii ascunse.

De curand am descoperit ca aceasta harta supradimensionata a Romaniei a fost publicata prima data la data de 11 mai 2013 de catre site-ul srbel.net intr-un articol in care autorul acestuia se arata revoltat de faptul ca autoritatile de la Bucuresti au hotarat sa-i considere romani pe toti cei care fac parte din grupurile etnice din tarile invecinate Romaniei si care vorbesc limbi derivate din, sau inrudite cu limba romana.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Iata si cum suna titlul acelui articol publicat de catre site-ul srbel.net: „Bucureștiul spune ca toti cei care apartin grupurilor etnice de origine romanica vor fi numiti români„.

„Este de fapt vorba de actiunea Parlamentului României de la data de 8 mai 2013, atunci cand o „modificare legislativă” care hotara proclamarea ca”români” a tuturor popoarelor latine și grupuri etnice care trăiesc în Balcani, și chiar Republica Moldova și Ucraina, a trecut cu o majoritate covârșitoare. Așa cum a relatat si ediția românească a „Romanian Global News „, decizia a fost susținută de toate grupurile parlamentare.”, spuneau cei de la srbel.net

„În conformitate cu amendamentul adoptat, s-au găsit toți reprezentanții etnici balcanici de origine romanica/latina, indiferent de modul în care au fost numiti „români de pretutindeni” (indiferent de zona unde sunt) și clasificati în 3 grupe:

1. aromâni (Armani, cutovlahi (Kucovlasi), vlahi, aromâni)

2. istroromani (Rumani, RUMAR, Ciribirci, Cici)

3. Meglenoromani (moldoveni???).  

Ca „români de pretutindeni”, au fost prezentati oficial și basarabenii, bucovinenii, maramuresenii, care trăiesc în Republica Moldova, Odesa, Cernăuți și regiunea Transcarpatia din Ucraina.”, au adaugat cei de la srbel.net

Se dovedeste astfel ca acea harta nu este decat o ironie ieftina venita din partea unui sarb revoltat sau speriat de faptul ca toti cei de origine romana din Balcani vor avea dreptul sa se declare romani si sa primeasca chiar cetatenia romana.

In cadrul aceluiasi articol, autorul sarb face binecunoscuta propaganda precum vlahii nu ar fi romani si ca nici nu ar dori sa devina romani. Apoi extinde aceeasi propaganda din cazul vlahilor la toate grupurile etnice inrudite cu romanii si emite aceeasi teorie.

O scurta concluzie: se pare ca in timp ce noi in Romania scarpinam in cornite minoritatile, mai ales pe unele dintre ele, romanii din afara granitelor traiesc sub presiunea cumplita a popoarelor vecine Romaniei. Din cele scrise de acest autor sarb se observa ca el nu se limiteaza doar la problema vlahilor din Serbia ci extinde propaganda sa indreptata impotriva romanilor de pretutindeni, probabil dintr-o anumita solidaritate izvorata din panslavism.

Trebuie sa fim constienti ca avem de a face cu o presiune a panslavismului din aproape toate directiile si toate vecinatatile tarii noastre, exceptand doar Ungaria si Marea Neagra. Romanii sfarsesc de cateva generatii prin a fi asimilati fortat de catre tarile din jurul Romaniei si fara a primi vreun sprijin mai ferm din partea tarii noastre.

Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei "Super" Mari ce a circulat pe internet!, sursa imagine: srbel.net
Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei „Super” Mari ce a circulat pe internet!, sursa imagine: srbel.net

Sursa:

[1] www.srbel.net

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info