RSS

Dan Andronic: "Sabin Borcan, pe …

Un nou scandal neașt…

Marius Ghilezan: "Opoziţia ar fi…

"La fel ca în timpul…

Cine și ce sunt progresiștii?

Bolșevicii de ieri ș…

Alt sclav globalist! Sorin Grind…

Chiar în ziua în car…

EVZ: "Ne așteptăm ca Revista „22…

Pregătit de bolșevic…

Dan Andronic: "Raluca Prună, din…

Jurnalistul Dan Andr…

Angel Popescu: "Pentru curajul s…

De Ziua Națională a …

Subprefectul de Cluj se ține de …

Pentru un maghiar cu…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei “Super” Mari ce a circulat pe internet!

Print Friendly, PDF & Email

Luna trecuta a circulat o harta a unei Romanii “Super” Mari, ce se intindea si dincolo de granitele tarii noastre actuale, in Ucraina, inclusiv peninsula Crimeea si mergand departe in est pana inspre Caucaz, dar si in celelalte tari vecine, Ungaria, Serbia, etc.

Chiar daca am primit si noi aceasta harta inca de la inceputul distribuirii sale pe internet, noi am evitat s-o publicam. Sigur, ne dorim si noi sa fim cititi de cat mai multa lume dar nu chiar cu orice pret. Am evitat sa publicam aceasta harta pentru ca nu stiam cine a conceput-o si cu ce scopuri. Nu stiam daca este o simpla gluma sau o exprimare grafica mult prea optimista a unor romani sau din contra, in spatele celor care au creat harta sa stea de fapt cine stie ce provocari sau intentii ascunse.

De curand am descoperit ca aceasta harta supradimensionata a Romaniei a fost publicata prima data la data de 11 mai 2013 de catre site-ul srbel.net intr-un articol in care autorul acestuia se arata revoltat de faptul ca autoritatile de la Bucuresti au hotarat sa-i considere romani pe toti cei care fac parte din grupurile etnice din tarile invecinate Romaniei si care vorbesc limbi derivate din, sau inrudite cu limba romana.

Iata si cum suna titlul acelui articol publicat de catre site-ul srbel.net: “Bucureștiul spune ca toti cei care apartin grupurilor etnice de origine romanica vor fi numiti români“.

“Este de fapt vorba de actiunea Parlamentului României de la data de 8 mai 2013, atunci cand o “modificare legislativă” care hotara proclamarea ca”români” a tuturor popoarelor latine și grupuri etnice care trăiesc în Balcani, și chiar Republica Moldova și Ucraina, a trecut cu o majoritate covârșitoare. Așa cum a relatat si ediția românească a “Romanian Global News “, decizia a fost susținută de toate grupurile parlamentare.”, spuneau cei de la srbel.net

“În conformitate cu amendamentul adoptat, s-au găsit toți reprezentanții etnici balcanici de origine romanica/latina, indiferent de modul în care au fost numiti “români de pretutindeni” (indiferent de zona unde sunt) și clasificati în 3 grupe:

1. aromâni (Armani, cutovlahi (Kucovlasi), vlahi, aromâni)

2. istroromani (Rumani, RUMAR, Ciribirci, Cici)

3. Meglenoromani (moldoveni???).  

Ca “români de pretutindeni”, au fost prezentati oficial și basarabenii, bucovinenii, maramuresenii, care trăiesc în Republica Moldova, Odesa, Cernăuți și regiunea Transcarpatia din Ucraina.”, au adaugat cei de la srbel.net

Se dovedeste astfel ca acea harta nu este decat o ironie ieftina venita din partea unui sarb revoltat sau speriat de faptul ca toti cei de origine romana din Balcani vor avea dreptul sa se declare romani si sa primeasca chiar cetatenia romana.

In cadrul aceluiasi articol, autorul sarb face binecunoscuta propaganda precum vlahii nu ar fi romani si ca nici nu ar dori sa devina romani. Apoi extinde aceeasi propaganda din cazul vlahilor la toate grupurile etnice inrudite cu romanii si emite aceeasi teorie.

O scurta concluzie: se pare ca in timp ce noi in Romania scarpinam in cornite minoritatile, mai ales pe unele dintre ele, romanii din afara granitelor traiesc sub presiunea cumplita a popoarelor vecine Romaniei. Din cele scrise de acest autor sarb se observa ca el nu se limiteaza doar la problema vlahilor din Serbia ci extinde propaganda sa indreptata impotriva romanilor de pretutindeni, probabil dintr-o anumita solidaritate izvorata din panslavism.

Trebuie sa fim constienti ca avem de a face cu o presiune a panslavismului din aproape toate directiile si toate vecinatatile tarii noastre, exceptand doar Ungaria si Marea Neagra. Romanii sfarsesc de cateva generatii prin a fi asimilati fortat de catre tarile din jurul Romaniei si fara a primi vreun sprijin mai ferm din partea tarii noastre.

Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei "Super" Mari ce a circulat pe internet!, sursa imagine: srbel.net

Am descoperit de unde a plecat harta Romaniei “Super” Mari ce a circulat pe internet!, sursa imagine: srbel.net

Sursa:

[1] www.srbel.net

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline