Iohannis, pentru Deutsche Welle: „Romania va accepta oricat de multi refugiati vor dori sa vina in Romania”

Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a reiterat intr-un interviu acordat pentru publicatia germana Deutsche Welle, dispozitia Romaniei de a accepta oricat de multi refugiati vor dori sa vina in Romania.

[alert-announce]”Romania a spus foarte clar inca de la inceput: noi vrem sa fim parte a solutiei si nu a problemei. Noi am urmarit asta de asemenea cu consecventa. Poate nu este cunoscut atat de bine faptul ca am luat aceasta decizie, chiar daca initial am votat impotriva cotei aplicate (n.r. de refugiati).Romania va accepta, oricat de multi refugiati vor dori sa vina in Romania, si ei nu sunt multi.Asta este doar o parte a ceea ce facem noi. Romania este al doilea participant in cadrul Frontex, dupa Germania. Deci, asa vedem noi rezolvarea crizei refugiatilor. Nu avem nici o intentie sa stam si sa privim, vrem sa participam si sa oferim solutia.”, a declarat Klaus Iohannis, pentru Deutsche Welle[/alert-announce]

Iohannis, pentru Deutsche Welle: „Romania va accepta oricat de multi refugiati vor dori sa vina in Romania”

Cu toate ca oficialii romani neaga ceea ce strainii de peste mari si tari spun adeseori cu privire la faptul ca Romania va primi in viitorul apropiat pana la de zece ori mai multi refugiati, presedintele Klaus Iohannis ne confirma indirect prin interviurile pe care le acorda presei straine faptul ca tara noastra isi asuma responsabilitatea de a primi oricati refugiati sau imigranti „va fi nevoie”.

Daca pana acum erau doar suspiciuni si articole de presa care pareau mai degraba alarmiste, cu privire la relocarea refugiatilor catre Romania, distribuiti in tarile Uniunii Europene potrivit asa ziselor cote obligatorii, acum avem confirmarea oficiala ca tara noastra este singura care accepta aproape pe nemestecate decizii asupra carora cetatenii romani n-au fost niciodata consultati.

Glasul.info

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns