libris.ro

Mișcarea politică „România Mare în Europa”, poziție față de chestiunea imigranților

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că România este una dintre cele șase țări care au cerut să primească o parte dintre, sau toți cei 150 de imigranți din Orient aflați pe nava organizaţiei neguvernamentale spaniole Proactiva Open Arms. Vaporul se află acum în preajma insulei Lampedusa, iar ministrul de interne Matteo Salvini i-a refuzat ancorarea într-un port italian. În ce condiții ar fi făcut România o asemenea solicitare? În baza cărui mandat dat de poporul român se angajează la așa ceva guvernul român? Deocamdată, sunt întrebări fără răspuns. Nu există o poziție oficială a Ministerului de Externe român.

Cu acest nou scandal, revenim asupra unei teme de mare interes, care nu a fost tranșată la noi.

Statul român nu poate adopta mimetic, deci necritic și slugarnic atitudini dictate de Germania sau Franța, în virtutea realității că acestea sunt motoarele UE. Ca membru al UE, România are totuși obligația de a-și manifesta suveranitatea și de a-și apăra interesul național.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Prin urmare, înainte de a face promisiuni și de a-și asuma responsabilități în chestiunea imigranților, guvernul român are câteva aspecte de clarificat:
– în ce măsură aceștia sunt refugiați de război sau imigranți economici?;
– cum distingem între cazurile umanitare și o invazie musulmană organizată?;
–    poporul român este de acord cu primirea de imigranți de altă rasă, altă cultură și altă religie decât cea europeană? Și dacă da, în ce proporție?;

–   Constituția României nu permite colonizarea de populații străine pe teritoriul național; prin acceptarea unui număr mare de imigranți, nu este cumva încălcată Legea fundamentală a statului?;
–   diferențele dintre civilizația creștină și cea islamică sunt uriașe; este statul român pregătit să gestioneze un eventual conflict apărut din această pricină, atunci când numărul musulmanilor în România ar deveni semnificativ?

Numai după ce va avea loc o dezbatere națională serioasă pe această temă, urmată de un eventual – și de dorit – referendum, guvernul român va putea acționa cu deplină legitimitate în această chestiune.Până atunci, atitudinile sale pretins umaniste și degrabă servitoare ale unei direcții ideologice antinaționale nu au nici o justificare și se cer sancționate atât de societatea civilă responsabilă, cât și de acea parte a clasei politice care mai înțelege că e în slujba cetățenilor români și nu a străinilor.”, se arată în comunicatul trimis pe adresa redacției Glasul.info de mișcarea politică „România Mare în Europa”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info