libris.ro
Categories: AUR

Semnal de alarmă: Bolnavii cronici nu mai sunt tratați din cauza SARS-CoV-2, ceea ce le agravează situația

Multe spitale au fost mobilizate doar pentru lupta împotriva coronavirus, iar o seamă de bolnavi cronici, oameni care trebuiau să ajungă în stare de urgență să fie supuși unor tratamente, nu au fost tratați din pricina faptului că spitalele erau blocate sau au trebuit să fie testați o dată sau de mai multe ori de COVID, și astfel și-au agravat bolile sau și-au pierdut viața. Concluzia aparține copreședintelui AUR, Claudiu Târziu.

Acesta mai precizează că în perioada pandemiei, pe fondul restricțiilor impuse de Guvern, au început să se manifeste mai accentuat boli ca depresia, asociată izolării.

„Foarte multe persoane s-au îmbolnăvit din pricina măsurilor luate de Guvern, pentru că au fost izolate în casă și nu au mai avut acces la aer curat, pentru că au fost obligate să poarte mască foarte foarte mult timp în timpul zilei și nu au avut cum să respire în mod firesc și natural, prin prisma ocupației de zi cu zi. Avem de-a face cu foarte multe persoane care au căzut în depresie din acest motiv, pentru că nu s-au mai întâlnit cu prietenii și nu au mai ieșit din casă”, a adăugat Târziu.

Potrivit copreședintelui AUR, Guvernul nu a venit cu alte măsuri contra virusului chinezesc decât cu restricții și blocaje, demarate încă din luna martie, când autoritățile au cerut chiar suspendarea aplicării Convenției Drepturilor Omului în România.

Claudiu Târziu a mai subliniat că pledează pentru testarea masivă a populației, dar cu condiția de a fi lăsată libertatea românilor de a decide în privința comportamentului lor sanitar.

„Să ni se spună foarte clar care sunt recomandările Guvernului, să ni se pună la dispoziție mijloacele de protecție, inclusiv măști și dezinfectanți, iar toate regulile să fie respectate, în instituțiile publice în mod special, obligatoriu, și apoi cetățeanul să decidă, cu libertatea lui, asupra sănătății și comportamentului lui”, a conchis acesta.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

25 iulie 1857 – Compromisul franco-britanic care a pregătit nașterea României moderne

Într-un context european tensionat, marcat de rivalități imperiale și de aspirațiile naționale ale popoarelor aflate…

o zi ago

24 Iulie 1772 – Știați că Moldova și Țara Românească au cerut unirea lor încă din anul 1772?

24 iulie 1772 – Prima voce colectivă pentru Unirea și Independența Țărilor Române În vara…

2 zile ago

24 iulie 1849 – „Proiectul de pacificare” de la Seghedin – Prima apariție oficială a numelui „România” într-un document istoric

La confluența marilor frământări revoluționare ale anului 1848-1849, în mijlocul unei Europe zbuciumate de idealuri…

2 zile ago

24 Iulie 1849 – Armata maghiară condusă de Jozef Bem este înfrântă de moții lui Avram Iancu la Roșia Montană

La 24 iulie 1849 armata maghiară condusă de Jozef Bem este înfrântă la Roșia Montană.…

2 zile ago

23 Iulie 1859 – A apărut, la București, prima publicație a Armatei Române, “Observatorul militar, diariu, politicu și scientificu”

La 23 iulie 1859 avea loc nașterea presei militare românești: „Observatorul militar, diariu, politicu și…

2 zile ago

21 Iulie 1551 – Ziua când ungurii, prin Ioan Sigismund Zapolya, cedează stăpânirea Transilvaniei lui Ferdinand de Habsburg

Evenimentul petrecut la 21 iulie 1551, când Isabella a Ungariei și fiul ei, Ioan Sigismund…

4 zile ago