VIDEO | “Marşul pentru Viaţă” Polovragi a ajuns la ediţia a II-a

Cunoscută pentru obiective ca Peştera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Cheile Olteţului sau Crucea lui Ursache, localitatea Polovragi a avut astăzi parte de un eveniment deosebit, care, încet-încet, devine o tradiție locală.

Astăzi, 19 martie, s-a desfășurat la Polovragi ediția a II-a a Marșului pentru Viață. Sub sloganul ,,Viitorul este pro-viață”, copii, tineri, adulți și bătrîni, preoți și mireni, au luat parte la acest marș.

După participarea la Liturghie și cuvîntul de învățătură al preoților de la Biserica ,,Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, subsemnatul, în calitate de președinte al Asociației Down Art Therapy și fondator al Marșului pentru Viață Tg-Jiu în 2013, am vorbit celor prezenți despre istoricul Marșului în SUA și România, despre apărarea dreptului la viață al celor nenăscuți, cît și despre ce am pierdut ca neam prin zecile de milioane de avorturi din 1958 încoace. Un copil ucis nu poate fi înlocuit cu un altul, iar soluția pentru un copil ,,nedorit” poate fi adopția. Trauma avortului lasă răni adînci în sufletul femeii, în timp ce avortul ar putea fi evitat dacă ar exista un bărbat să sprijine mama aflată într-o criză de sarcină. Important este, dacă știm femei ce se gîndesc să renunțe la copil, să le îndrumăm spre Biserică sau spre asociațiile de profil, care pot ajuta mama cu tot ce trebuie ca să depășească acel moment dificil cînd crede că soluția problemei sale ar fi uciderea pruncului din pîntece.

De la biserică s-a pornit în marș spre Mănăstirea Polovragi, pe o distanță de circa 3 km. La acest eveniment, organizat prin grija Părintelui Ștoflea Dumitru, au participat circa 50 persoane. Bucurîndu-ne de o vreme frumoasă, luminoasă ca inimile ce bat pentru apărarea celor nenăscuți, mulțimea a plecat spre mănăstire, purtînd Sfînta Cruce, icoane, pancarde cu mesaje provita, baloane și flori. Pe drum, femeile au primit din partea organizatorilor flori cu mesaje pentru viață. S-au cîntat tropare, s-au rostit rugăciuni în miros bineplăcut de tămîie, stropiți fiind uneori, participanți și trecători, cu aghiazmă de către preoții ce ne-au însoțit pe drum.

Ajunși la Mănăstirea Polovragi, ne-am reamintit că fiecare viață e un dar, ne-am închinat, am făcut poze și ne-am despărțit, purtînd osteneala drumului, dar în suflete bucurie și nădejdea că putem construi un viitor pentru viață, cu participarea fiecăruia dintre noi, iubind și ocrotind atît mama, cît și copilul.

Radu Buțu

Mai multe poze de la eveniment: pe Facebook Marșul pentru Viață Tg-Jiu.

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Leave a Comment

Recent Posts

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

3 zile ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

4 zile ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

5 zile ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

o săptămână ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

2 săptămâni ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

2 săptămâni ago