VIDEO | “Marşul pentru Viaţă” Polovragi a ajuns la ediţia a II-a

Cunoscută pentru obiective ca Peştera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Cheile Olteţului sau Crucea lui Ursache, localitatea Polovragi a avut astăzi parte de un eveniment deosebit, care, încet-încet, devine o tradiție locală.

Astăzi, 19 martie, s-a desfășurat la Polovragi ediția a II-a a Marșului pentru Viață. Sub sloganul ,,Viitorul este pro-viață”, copii, tineri, adulți și bătrîni, preoți și mireni, au luat parte la acest marș.

După participarea la Liturghie și cuvîntul de învățătură al preoților de la Biserica ,,Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, subsemnatul, în calitate de președinte al Asociației Down Art Therapy și fondator al Marșului pentru Viață Tg-Jiu în 2013, am vorbit celor prezenți despre istoricul Marșului în SUA și România, despre apărarea dreptului la viață al celor nenăscuți, cît și despre ce am pierdut ca neam prin zecile de milioane de avorturi din 1958 încoace. Un copil ucis nu poate fi înlocuit cu un altul, iar soluția pentru un copil ,,nedorit” poate fi adopția. Trauma avortului lasă răni adînci în sufletul femeii, în timp ce avortul ar putea fi evitat dacă ar exista un bărbat să sprijine mama aflată într-o criză de sarcină. Important este, dacă știm femei ce se gîndesc să renunțe la copil, să le îndrumăm spre Biserică sau spre asociațiile de profil, care pot ajuta mama cu tot ce trebuie ca să depășească acel moment dificil cînd crede că soluția problemei sale ar fi uciderea pruncului din pîntece.

De la biserică s-a pornit în marș spre Mănăstirea Polovragi, pe o distanță de circa 3 km. La acest eveniment, organizat prin grija Părintelui Ștoflea Dumitru, au participat circa 50 persoane. Bucurîndu-ne de o vreme frumoasă, luminoasă ca inimile ce bat pentru apărarea celor nenăscuți, mulțimea a plecat spre mănăstire, purtînd Sfînta Cruce, icoane, pancarde cu mesaje provita, baloane și flori. Pe drum, femeile au primit din partea organizatorilor flori cu mesaje pentru viață. S-au cîntat tropare, s-au rostit rugăciuni în miros bineplăcut de tămîie, stropiți fiind uneori, participanți și trecători, cu aghiazmă de către preoții ce ne-au însoțit pe drum.

Ajunși la Mănăstirea Polovragi, ne-am reamintit că fiecare viață e un dar, ne-am închinat, am făcut poze și ne-am despărțit, purtînd osteneala drumului, dar în suflete bucurie și nădejdea că putem construi un viitor pentru viață, cu participarea fiecăruia dintre noi, iubind și ocrotind atît mama, cît și copilul.

Radu Buțu

Mai multe poze de la eveniment: pe Facebook Marșul pentru Viață Tg-Jiu.

Constantinescu-Motru Ioan

Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns