VIDEO | “Marşul pentru Viaţă” Polovragi a ajuns la ediţia a II-a

Cunoscută pentru obiective ca Peştera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Cheile Olteţului sau Crucea lui Ursache, localitatea Polovragi a avut astăzi parte de un eveniment deosebit, care, încet-încet, devine o tradiție locală.

Astăzi, 19 martie, s-a desfășurat la Polovragi ediția a II-a a Marșului pentru Viață. Sub sloganul ,,Viitorul este pro-viață”, copii, tineri, adulți și bătrîni, preoți și mireni, au luat parte la acest marș.

După participarea la Liturghie și cuvîntul de învățătură al preoților de la Biserica ,,Sf. Mare Mucenic Dimitrie”, subsemnatul, în calitate de președinte al Asociației Down Art Therapy și fondator al Marșului pentru Viață Tg-Jiu în 2013, am vorbit celor prezenți despre istoricul Marșului în SUA și România, despre apărarea dreptului la viață al celor nenăscuți, cît și despre ce am pierdut ca neam prin zecile de milioane de avorturi din 1958 încoace. Un copil ucis nu poate fi înlocuit cu un altul, iar soluția pentru un copil ,,nedorit” poate fi adopția. Trauma avortului lasă răni adînci în sufletul femeii, în timp ce avortul ar putea fi evitat dacă ar exista un bărbat să sprijine mama aflată într-o criză de sarcină. Important este, dacă știm femei ce se gîndesc să renunțe la copil, să le îndrumăm spre Biserică sau spre asociațiile de profil, care pot ajuta mama cu tot ce trebuie ca să depășească acel moment dificil cînd crede că soluția problemei sale ar fi uciderea pruncului din pîntece.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

De la biserică s-a pornit în marș spre Mănăstirea Polovragi, pe o distanță de circa 3 km. La acest eveniment, organizat prin grija Părintelui Ștoflea Dumitru, au participat circa 50 persoane. Bucurîndu-ne de o vreme frumoasă, luminoasă ca inimile ce bat pentru apărarea celor nenăscuți, mulțimea a plecat spre mănăstire, purtînd Sfînta Cruce, icoane, pancarde cu mesaje provita, baloane și flori. Pe drum, femeile au primit din partea organizatorilor flori cu mesaje pentru viață. S-au cîntat tropare, s-au rostit rugăciuni în miros bineplăcut de tămîie, stropiți fiind uneori, participanți și trecători, cu aghiazmă de către preoții ce ne-au însoțit pe drum.

Ajunși la Mănăstirea Polovragi, ne-am reamintit că fiecare viață e un dar, ne-am închinat, am făcut poze și ne-am despărțit, purtînd osteneala drumului, dar în suflete bucurie și nădejdea că putem construi un viitor pentru viață, cu participarea fiecăruia dintre noi, iubind și ocrotind atît mama, cît și copilul.

Radu Buțu

Mai multe poze de la eveniment: pe Facebook Marșul pentru Viață Tg-Jiu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Lasă un răspuns

Next Post

S.O.S. România este singurul partid naționalist românesc care sparge gheața la Miercurea Ciuc și își face filială cu etnici maghiari!

lun mart. 20 , 2023
La Miercurea Ciuc, în județul Harghita, Partidul S.O.S. România atinge o performanță care nu a mai fost atinsă până acum de vreun partid naționalist românesc: și-a constituit organizație a Partidului S.O.S. România, iar organizația va fi condusă de etnici maghiari! Practic S.O.S. România este singurul partid naționalist românesc care sparge […]
S.O.S. România este singurul partid naționalist românesc care sparge gheața la Miercurea Ciuc și își face filială cu etnici maghiari!!

Poate vă place și:

libris.ro