Tinutul Secuiesc, tinutul unde secuii sunt pe cale de disparitie!

Secuii de fapt sunt pe cale de disparitie din cauza maghiarizarii fortate, secuii adevarati nu vorbesc maghiara ci o limba turcica/turanica, adevarata incalcare a democratiei este maghiarizarea fortata sprijinita institutional in aceasta regiune, autonomia nu va face decat o maghiarizare si mai rapida prin fenomenul de izolare.
Cucuveaua aia de Monica Cucuvei in Parlamentul European decat s-ar hlizi cu prietenul sau Lazlo Tokes mai bine ar behai de maghiarizarea fortata la care au fost si inca sunt supusi atat secuii cat si romanii. De fapt toti europarlamentarii romani sunt de vina ca nu apara cum trebuie in Parlamentul European cauza atat a romanilor cat si a secuilor.

Tinutul Secuiesc, tinutul unde secuii sunt pe cale de disparitie!

 
Secuii nu sunt unguri. Secuii au fost maghiarizati cu forta, atat ei cat si romanii din zona. Pentru cine se revendica Tinutul Secuiesc cand secuii si romanii , adevarata populatie nativa a acestui tinut asa cum reiese pana si din vechile cronici istorice maghiare au fost maghiarizati fortat?

Nem Autonomia! Maghiarofonii nu sunt maghiari, secuii nici atât.

 
Se vorbeste constant dinspre acea regiune numita Tinutul secuiesc despre drepturile minoritatilor dar de ce nu se respecta cu adevarat drepturile tuturor minoritatilor? De ce se fac presiuni de catre maghiari asupra ultimilor secui ramasi inca cu limba si traditiile neschimbate?
 
De ce nu s-a pus niciodata aceasta problema? Cea a maghiarizarii fortate care inca este in desfasurare in aceasta zona? Trebuie tras un semnal de alarma de catre politicienii romani si salvat ceea ce se mai poate din comunitatea secuiasca altfel ne vom trezi vorbind curand inca de o limba moarta si de o cultura disparuta!
 
Secuii adevarati, aia care vorbesc o limba total diferita de unguri, o limba turcica / turanica nu au voie si ei la o afirmare a adevaratei lor identitati nationale si culturale?
Porcul ala sovin de Lazlo Tokes a avut nesimtirea sa compare situatia din Tinutul Secuiesc cu ceea ce se intampla in Crimeea? Deosebirea este de la cer la pamant in primul rand ca agresorul secuilor sunt chiar ungurii! Europarlamentarii romani sunt obligati sa ridice in Parlamentul European si problema maghiarizarii fortate a minoritatilor din asa zisul Tinut Secuiesc!
Procesul de maghiarizare nu s-a oprit nici dupa ce Transilvania a fost condusa de la Bucuresti si nu de la Budapesta si asta e si din vina guvernarii romane pentru ca a abandonat populatiile de romani, secui si alte nationalitati minoritare in zona si a permis maghiarizarea fortata a lor!
 
Trebuie stopat odata pentru totdeauna genocidul etnic si cultural provocat prin maghiarizare fortata! Acesta este adevarul tragic care trebuie facut cunoscut si opiniei publice internationale! 

Oare noi nu mai avem oameni politici de talia unui I.C. Bratianu sau a unui Titulescu? Stai ca de fapt nu avem … am trimis in PE un cioban, un zurliu, o semianalfabeta, o cucuvea si se pregateste sa-i schimbe ala cu gramofonul. 

)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Scrisoare deschisa de la Jobbik pentru Basescu

joi mart. 13 , 2014
Astazi reprezentantii partidului extremist Jobbik au postat pe Internet un comunicat , o scrisoare deschisa adresata presedintelui Romaniei Traian Basescu suparati pentru interzicerea pe teritoriul Romaniei a partidului Jobbik : “Noi crezut că tu eşti băiat fain dar tu eşti mârlete ! Păi noi salvat la tine kurul la referendum […]

Poate vă place și:

libris.ro