«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Tinutul Secuiesc, tinutul unde secuii sunt pe cale de disparitie!

Print Friendly, PDF & Email
Secuii de fapt sunt pe cale de disparitie din cauza maghiarizarii fortate, secuii adevarati nu vorbesc maghiara ci o limba turcica/turanica, adevarata incalcare a democratiei este maghiarizarea fortata sprijinita institutional in aceasta regiune, autonomia nu va face decat o maghiarizare si mai rapida prin fenomenul de izolare.
Cucuveaua aia de Monica Cucuvei in Parlamentul European decat s-ar hlizi cu prietenul sau Lazlo Tokes mai bine ar behai de maghiarizarea fortata la care au fost si inca sunt supusi atat secuii cat si romanii. De fapt toti europarlamentarii romani sunt de vina ca nu apara cum trebuie in Parlamentul European cauza atat a romanilor cat si a secuilor.

Tinutul Secuiesc, tinutul unde secuii sunt pe cale de disparitie!

 
Secuii nu sunt unguri. Secuii au fost maghiarizati cu forta, atat ei cat si romanii din zona. Pentru cine se revendica Tinutul Secuiesc cand secuii si romanii , adevarata populatie nativa a acestui tinut asa cum reiese pana si din vechile cronici istorice maghiare au fost maghiarizati fortat?

Nem Autonomia! Maghiarofonii nu sunt maghiari, secuii nici atât.

 
Se vorbeste constant dinspre acea regiune numita Tinutul secuiesc despre drepturile minoritatilor dar de ce nu se respecta cu adevarat drepturile tuturor minoritatilor? De ce se fac presiuni de catre maghiari asupra ultimilor secui ramasi inca cu limba si traditiile neschimbate?
 
De ce nu s-a pus niciodata aceasta problema? Cea a maghiarizarii fortate care inca este in desfasurare in aceasta zona? Trebuie tras un semnal de alarma de catre politicienii romani si salvat ceea ce se mai poate din comunitatea secuiasca altfel ne vom trezi vorbind curand inca de o limba moarta si de o cultura disparuta!
 
Secuii adevarati, aia care vorbesc o limba total diferita de unguri, o limba turcica / turanica nu au voie si ei la o afirmare a adevaratei lor identitati nationale si culturale?
Porcul ala sovin de Lazlo Tokes a avut nesimtirea sa compare situatia din Tinutul Secuiesc cu ceea ce se intampla in Crimeea? Deosebirea este de la cer la pamant in primul rand ca agresorul secuilor sunt chiar ungurii! Europarlamentarii romani sunt obligati sa ridice in Parlamentul European si problema maghiarizarii fortate a minoritatilor din asa zisul Tinut Secuiesc!
Procesul de maghiarizare nu s-a oprit nici dupa ce Transilvania a fost condusa de la Bucuresti si nu de la Budapesta si asta e si din vina guvernarii romane pentru ca a abandonat populatiile de romani, secui si alte nationalitati minoritare in zona si a permis maghiarizarea fortata a lor!
 
Trebuie stopat odata pentru totdeauna genocidul etnic si cultural provocat prin maghiarizare fortata! Acesta este adevarul tragic care trebuie facut cunoscut si opiniei publice internationale! 

Oare noi nu mai avem oameni politici de talia unui I.C. Bratianu sau a unui Titulescu? Stai ca de fapt nu avem … am trimis in PE un cioban, un zurliu, o semianalfabeta, o cucuvea si se pregateste sa-i schimbe ala cu gramofonul. 

)

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti suma


Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri