libris.ro

Steagul secuiesc – simbolul sub care secuii ucideau unguri

Steagul secuiesc – simbolul sub care secuii ucideau unguri

Pe data de 28 octombrie 1599 in batalia de la Selimbar secuii aliati cu Mihai Viteazul aflati sub acelasi steag secuiesc pe care il agitau de curand extremistii maghiari de la Targu Mures ucideau soldati maghiari.

Steagul secuiesc – simbolul sub care secuii ucideau unguri

Vedeti cat de important este sa-ti cunosti istoria cu adevarat? Cat de penibili sunt acesti extremisti care agita simbolul sub care secuii ucideau unguri?

Acest steag nu face altceva decat sa indice diferentele dintre unguri si secui , este steagul pe care Mihai Viteazul l-a facut pentru contingentul de secui care a luptat de partea lui impotriva maghiarilor in batalia de la Selimbar si care au contribuit la prima unire a Tarilor Romane !

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Steagul este un simbol care a fost folosit la prima unire a Tarilor Romane in 1600 ! Va dati seama ce ironie , extremisti unguri care agita un steag sub care au luptat secui care ucideau unguri ! Unde mai pui ca luptele medievale presupuneau sa te afli fata in fata cu adversarul , sa-ti injunghii sau ciopartesti adversarul , sa-l vezi plin de sange si in agonie. Ce pacat pentru unguri ca nu stiau limba secuiasca sa le poata explica secuilor faptul ca se poarta un razboi numai intre „unguri”. In 28 octombrie 2010 un grup de tineri romani patrioti a adus un omagiu la troita inaltata in memoria romanilor si secuilor cazuti impreuna in lupta impotriva maghiarilor in batalia de la Selimbar.

Poate ca ar fi fost frumos sa fi organizat un asemenea eveniment impreuna cu secuii si sa fi fost prezente atat steagul romanesc cat si cel secuiesc atata timp cat ambii reprezentanti si-au varsat sangele pe acel pamant.

Am vazut de asemenea ca multi romani au ceva impotriva acestui steag .Steagul n-are nici o vina , el este un simbol ale secuilor care in primul rand nu sunt unguri , ba mai mult de-a lungul timpului secuii au fost aliati de nadejde pentru romani in lupta cu maghiarii.

Intrebarea este de ce nici un istoric n-a iesit in fata sa spuna cat de penibili sunt acesti extremisti cand principalul lor simbol este acela indreptat impotriva ungurilor ? E ca si cum evreii si tiganii ar iesi pe strazi agitand la vedere svastica nazista sau populatia afro-americana sa iasa in strada cu simbolurile Ku Klux Klan.http://www.certitudinea.ro/articole/istorie/view/mihai-viteazu-si-secuii-lupta-comuna-impotriva-ungurilor-arborarea-primului-steag-secuiesc

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/steagul-secuiesc-istorie-mihai-viteazul-moise-secuiul-selimbar-439419.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info