Romanii sunt urmasii vechilor populatii europene, pelasgii

Un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford si de la UCL au publicat o harta interactiva detaliata , care arata amestecul genetic al populatiilor in trecut. Studiul a avut la baza esantioane ADN recoltate de la 1490 de oameni apartinand de 95 de populatii din intreaga lume.

Daca veti consulta harta interactiva pe care o gasiti online aici admixturemap.paintmychromosomes.com  puteti constata ca aproximativ 87% din actuala populatie a Romaniei este urmasa vechilor populatii europene , pelasgii. Astfel din cei 87% , aproximativ 40% ii putem identifica drept urmasi ai populatiilor de origine traca sau greco-traca ( greci (18,1%), ciprioti(13,4%) sau sud italieni(8,6%)) . Surprinzator este procentul de 37% care sunt identificati ca lituanieni  si 4,7% identificati ca finlandezi ( finlandezii sunt inruditi cu ungurii fiind de origine fino-ugrica deci mai degraba cred ca ii putem identifica drept unguri).

Dupa ce mai multi lingvisti au afirmat ca limba basca este inrudita cu limba dacilor iata ca se confirma si o legatura genetica intre cele doua populatii, aproximativ 1% din romani mostenind gena bascilor, una dintre cele mai vechi populatii ale Europei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Romanii sunt urmasii vechilor populatii europene, pelasgii

Romanii mostenesc astazi un si procent de 3,3% din ADN-ul vechilor palmirieni (sirieni).Se confirma astfel si o alta conexiune stranie intre Dacia si Palmira ( Siria).

In anul 106 nu a fost cucerita doar Dacia ci si Palmira (Siria) de catre Imperiul Roman in timpul aceluiasi imparat Traian. La zeci de la acel moment Hadrian recruteaza 5000 de palmirieni pe care ii duce in Dacia ca trupe de protectie pentru caravane. Despre ei se stie ca erau buni arcasi, rezistenti la variatiile mari de temperatura, ideali pentru controlul zonelor de campie.

Despre lituanieni aflam de la Bogdan Petriceicu-Hasdeu ( a carui mama era fiica unui locotenent , nobil lituanian) ca stramosii lor il aveau ca zeu pe acelasi Zamolxe / Zamolxis si de multe asemanari lingivistice intre limba romana si cea lituaniana, unele particulare pe care le gasim numai in limba romana si in limbile baltice.

Nu stiu cat de relevant este acest studiu tinand cont de faptul ca s-a efectuat pe un esantion considerat relativ destul de mic ( 1490 de oameni) dar confirma unele ipoteze care pana acum pareau neverosimile.

Surse :

[1] ucl.ac.uk
[2] old.clujeanul.ro
[3] descopera.ro
[4] admixturemap.paintmychromosomes.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Piete volante in care sunt permise doar produsele romanesti

mie apr. 30 , 2014
Piete volante in care sunt permise doar produsele romanesti Autoritatile din Timisoara au aprobat infiintarea unei piete taranesti volante, unde vor fi interzise produsele de import.Incepand cu 10 mai agricultorii locali care detin certificate de producator  isi vor putea expune gratuit produsele agricole in fiecare zi de sambata, cand va […]
Cumpara produse romanesti, nu imbogatesti taranul dar il ajuti sa supravietuiasca

Poate vă place și:

libris.ro