Site icon Glasul.info

Romanii sunt urmasii vechilor populatii europene, pelasgii

Romanii sunt urmasii vechilor populatii europene , pelasgii

Romanii sunt urmasii vechilor populatii europene , pelasgii

Un grup de cercetatori de la Universitatea Oxford si de la UCL au publicat o harta interactiva detaliata , care arata amestecul genetic al populatiilor in trecut. Studiul a avut la baza esantioane ADN recoltate de la 1490 de oameni apartinand de 95 de populatii din intreaga lume.

Daca veti consulta harta interactiva pe care o gasiti online aici admixturemap.paintmychromosomes.com  puteti constata ca aproximativ 87% din actuala populatie a Romaniei este urmasa vechilor populatii europene , pelasgii. Astfel din cei 87% , aproximativ 40% ii putem identifica drept urmasi ai populatiilor de origine traca sau greco-traca ( greci (18,1%), ciprioti(13,4%) sau sud italieni(8,6%)) . Surprinzator este procentul de 37% care sunt identificati ca lituanieni  si 4,7% identificati ca finlandezi ( finlandezii sunt inruditi cu ungurii fiind de origine fino-ugrica deci mai degraba cred ca ii putem identifica drept unguri).

Dupa ce mai multi lingvisti au afirmat ca limba basca este inrudita cu limba dacilor iata ca se confirma si o legatura genetica intre cele doua populatii, aproximativ 1% din romani mostenind gena bascilor, una dintre cele mai vechi populatii ale Europei.

Romanii sunt urmasii vechilor populatii europene, pelasgii

Romanii mostenesc astazi un si procent de 3,3% din ADN-ul vechilor palmirieni (sirieni).Se confirma astfel si o alta conexiune stranie intre Dacia si Palmira ( Siria).

In anul 106 nu a fost cucerita doar Dacia ci si Palmira (Siria) de catre Imperiul Roman in timpul aceluiasi imparat Traian. La zeci de la acel moment Hadrian recruteaza 5000 de palmirieni pe care ii duce in Dacia ca trupe de protectie pentru caravane. Despre ei se stie ca erau buni arcasi, rezistenti la variatiile mari de temperatura, ideali pentru controlul zonelor de campie.

Despre lituanieni aflam de la Bogdan Petriceicu-Hasdeu ( a carui mama era fiica unui locotenent , nobil lituanian) ca stramosii lor il aveau ca zeu pe acelasi Zamolxe / Zamolxis si de multe asemanari lingivistice intre limba romana si cea lituaniana, unele particulare pe care le gasim numai in limba romana si in limbile baltice.

Nu stiu cat de relevant este acest studiu tinand cont de faptul ca s-a efectuat pe un esantion considerat relativ destul de mic ( 1490 de oameni) dar confirma unele ipoteze care pana acum pareau neverosimile.

Surse :

[1] ucl.ac.uk
[2] old.clujeanul.ro
[3] descopera.ro
[4] admixturemap.paintmychromosomes.com
Exit mobile version