Scurgeri accidentale din cauza gazelor de sist in Ohio provoaca evacuarea oamenilor


Iata cum se dovedeste inca o data ca exploatarea gazelor de sist provoaca nenorociri de proportii. In statul Ohio din SUA au avut loc scurgeri accidentale de lichid folosit la fracturarea hidraulica , lichid care s-a infiltrat intr-un parau din apropierea unui cartier rezidential fortand evacuarea proprietarilor , in timp ce echipajele de urgenta se chinuiau sa opreasca inaintarea poluarii catre paraul din apropiere.

Sonda se afla in districtul Morgan iar scurgerile au fost descoperite inca de duminica seara , atunci cand din rapoartele initiale spuneau ca se pierdeau prin scurgerile necontrolate cate 10 galoane ( 1 galon=4 litri) de lichid de fracturare pe minut.

Patru dintre cele mai apropiate locuinte din imediata apropiere a sondei au fost evacuate. Fluidele folosite la fracturare s-au scurs intr-un parau din apropriere , potrivit unui raport initial al Agentiei pentru Protectia Mediului Ohio prezenta la fata locului si a celorlalte autoritati locale.

Compania care se ocupa cu exloatarea gazelor de sist a declarat ca a construit un baraj pentru pastra lichidele scurse accidental.

Romani asta ni se pregateste la Pungesti si in celelalte zone ale tarii unde se intentioneaza exploatarea gazelor de sist !  Vom sfarsi prin a pleca in bejenie sau a trai printre lacuri pline cu lichid folosit la fracturarea hidraulica , in adevarate peisaje apocaliptice !

Poluarea si contaminarea cu aceste substante este ireversibila si de asemenea s-a dovedit a fi si radioactiva ( exista suspiciunea ca se injecteaza in puturile sondelor deseuri radioactive). 

In urma acestor exploatari ale gazelor de sist ne vor pustii pamanturile si le vor lasa fara viata. Vom ajunge dependenti de apa potabila imbuteliata si taranii sau agricultorii romani nu vor mai putea creste animale de talie mare.

Daca acceptam exploatarea gazelor de sist acceptam un genocid impotriva vietii. Cand vor muri primii oameni din cauza dezastrelor provocate de aceasta nebunie a gazelor de sist cine va raspunde pentru acest genocid ? 

Surse:
http://www.dispatch.com/content/stories/local/2014/05/07/Morgan-County-fracking-well-leaking-since-Sunday.html

http://12160.info/profiles/status/show?id=2649739%3AStatus%3A1465537

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

16 ore ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

19 ore ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

23 de ore ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

o zi ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

o zi ago