Scurgeri accidentale din cauza gazelor de sist in Ohio provoaca evacuarea oamenilor


Iata cum se dovedeste inca o data ca exploatarea gazelor de sist provoaca nenorociri de proportii. In statul Ohio din SUA au avut loc scurgeri accidentale de lichid folosit la fracturarea hidraulica , lichid care s-a infiltrat intr-un parau din apropierea unui cartier rezidential fortand evacuarea proprietarilor , in timp ce echipajele de urgenta se chinuiau sa opreasca inaintarea poluarii catre paraul din apropiere.

Sonda se afla in districtul Morgan iar scurgerile au fost descoperite inca de duminica seara , atunci cand din rapoartele initiale spuneau ca se pierdeau prin scurgerile necontrolate cate 10 galoane ( 1 galon=4 litri) de lichid de fracturare pe minut.

Patru dintre cele mai apropiate locuinte din imediata apropiere a sondei au fost evacuate. Fluidele folosite la fracturare s-au scurs intr-un parau din apropriere , potrivit unui raport initial al Agentiei pentru Protectia Mediului Ohio prezenta la fata locului si a celorlalte autoritati locale.

Compania care se ocupa cu exloatarea gazelor de sist a declarat ca a construit un baraj pentru pastra lichidele scurse accidental.

Romani asta ni se pregateste la Pungesti si in celelalte zone ale tarii unde se intentioneaza exploatarea gazelor de sist !  Vom sfarsi prin a pleca in bejenie sau a trai printre lacuri pline cu lichid folosit la fracturarea hidraulica , in adevarate peisaje apocaliptice !

Poluarea si contaminarea cu aceste substante este ireversibila si de asemenea s-a dovedit a fi si radioactiva ( exista suspiciunea ca se injecteaza in puturile sondelor deseuri radioactive). 

In urma acestor exploatari ale gazelor de sist ne vor pustii pamanturile si le vor lasa fara viata. Vom ajunge dependenti de apa potabila imbuteliata si taranii sau agricultorii romani nu vor mai putea creste animale de talie mare.

Daca acceptam exploatarea gazelor de sist acceptam un genocid impotriva vietii. Cand vor muri primii oameni din cauza dezastrelor provocate de aceasta nebunie a gazelor de sist cine va raspunde pentru acest genocid ? 

Surse:
http://www.dispatch.com/content/stories/local/2014/05/07/Morgan-County-fracking-well-leaking-since-Sunday.html

http://12160.info/profiles/status/show?id=2649739%3AStatus%3A1465537

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cum i-a alungat Iliescu pe rusi de la Dunare !

joi mai 8 , 2014
Ion Iliescu i-a atacat dur pe rusi in presa americana :” Tovarasi , nu acum , reveniti de Craciun, atunci avem si palinca si cozonac. Acum nu va putem primi cum trebuie pentru ca nu suntem pregatiti inca. Daca aveti putintica rabdare , stimabililor, pana de Craciun romanii vor pregati […]
PSD-ul intentioneaza sa se sinucida din punct de vedere politic? Iliescu se arata dornic sa revina la butoane

Poate vă place și:

libris.ro