Studii americane confirma ca fracturarea hidraulica ucide copacii
Cu o ipocrizie si o parsivenie specifica politcienilor romani mafioti, indiferent de culoarea lor politica, multi dintre cei din politica romaneasca care fac lobby pentru fracturarea hidraulica ii acuza pe cei care se opun ca sunt pro Rusia.
Iata ca insasi americanii stiu ca exploatarea gazelor de sist nu este posibila in conditii de siguranta. Inca din 2011 exista studii ale unor cercetatori americani care au confirmat ca prin fracturare hidraulica si prin poluarea produsa de acest procedeu este afectata vegetatia, lasand in urma peisaje apocaliptice.
Un studiu care ține mai mult de cercetarea eliminarii în siguranță a apelor reziduale contaminate cu substante chimice rezultate din fracturarea hidraulica, a constatat că un petic de pădure național în Virginia de Vest a suferit pierderi rapide și grave de vegetație după ce a fost afectat de fluidele rezultate din fracturare hidraulica.
Studiul releva ca mai mult de jumatate din copacii din zona afectata au murit. Autoarea studiului, Mary Beth Adams, un om de stiinta care se ocupa cu studierea solului si care este autoarea a mai multor studii legate de impactul economiei si industriei asupra mediului, a declarat ca exista foarte putine studii asupra impactului exploatarii gazelor de sist si ca exista efecte potentiale nocive la care nu s-a asteptat.
Deși compoziția exactă a fluidelor nu a fost dezvăluit de către companiile care exploateaza gaze de sist, deoarece ele consideră că informațiile sunt secrete industriale si proprietate intelectuala, studiul cercetatoarei americane a remarcat ca principalele substante par a fi cloruri de sodiu și calciu, din cauza concentrației ridicate de la suprafata solului.
Imediat dupa ce au fost eliminate apele reziduale folosite in fracturarea hidraulica, cercetatorii americani au constatat ca aproape toate plantele au murit. După câteva zile, frunzele s-au transformat in culoareq maro, s-au ofilit și au căzut; 56 la suta din aproximativ 150 de copaci în cele din urmă au murit.
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Leave a Comment