Patriotism

Primul român care a primit interdicție de a intra în Ucraina

Conform unui articol publicat de cei de la informatorulbt.ro una dintre primele decizii ale noilor autorități politice de la Kiev a fost cea de a interzice mai multor persoane de alte cetatenii decât cea ucraineană de a mai putea intra pe teritoriul Ucrainei.

Printre cei care au primit interdicție a fost și directorul și presedintele „Asociatiei Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”.

Profesorului botoșănean Constantin Moroșanu ( Darabani, Botoșani ) i-a fost interzis timp de un an accesul în Ucraina înecepând cu data de 25 mai 2014.

Primul român care a primit interdicție de a intra in Ucraina


Este practic primul român căruia i s-s interzis oficial să intre în această țară. Decizia ar fi fost emisă de unul dintre serviciile secrete ale Ucrainei (S.B.U.).

Motivul real pentru care i s-a impus aceasta interdictie ar fi de fapt publicația „Plai Darabanean”, publicație pe care profesorul o conduce și la care colaborează personalități importante ca redactori din România, Ucraina și Republica Moldova.

Temele abordate de obicei in publicatia respectiva au fost legate intotdeauna de spiritul unificarii si emanciparea politica si sociala a romanilor de peste Prut. Acelasi obiectiv statutar il are si asociația amintita, prezidata de catre profesorul Moroșanu. 

Profesorul a fost dat in consemn la granitele Ucrainei si a aflat astazi când a vrut să treaca frontiera din Mămăliga (localitate din Republica Moldova) către Ucraina. 

Consternat de decizia serviciilor din Ucraina profesorul Morosanu a afirmat ca va depune o contestatie considerand aceasta decizie abuziva.

Surse :

http://www.informatorulbt.ro/exclusiv-primul-roman-interzis-ucraina/

http://plai-darabanean.ucoz.ro/

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

5 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

6 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

15 ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

6 zile ago