Am uitat sa ne mai respectam eroii?

In jur de trei mii de morminte ale soldatilor romani ucisi in timpul primului razboi mondial au disparut din cimitirele din Oradea. Am uitat sa ne mai respectam eroii? Am uitat sa le cinstim memoria cum se cuvine?

Statul roman si-a batut joc de banul public facand terenuri de fotbal in panta, parcuri in mijlocul campurilor, bazine de inot la naiba-n praznic si multe astfel de exemple uitand complet de cei care s-au jertfit candva pentru aceasta tara.

Am uitat sa ne mai respectam eroii?

In luptele de la Oradea si in imprejurimile sale au cazut morti sau raniti peste 3000 de soldati romani.Multi dintre acestia sunt militari decedati in spitalele din Oradea.Acum se constata ca aproape toate mormintele acestor soldati au disparut din cimitirul din Oradea.

Daca in alte tari care au luat parte la cele doua razboaie mondiale exista arhive si baze de date foarte bine organizate si este posibil si astazi sa te duci la mormantul unui anumit soldat erou cazut pentru tara sa la noi in Romania aceste morminte nici macar nu mai exista , in locul unora dintre soldatii romani inmormantati in cimitirele din Oradea fiind acum inmormantate alte persoane.
Pentru cei care nu mai sunt printre noi , pentru holocaustul romanilor cand vor da politicienii nostri o lege care sa-i apere si sa recunoasca meritele celor care au murit pentru tara? Mormintele soldatilor romani din razboaie zac neingrijite si abandonate iar unele au disparut in timp cu totul.
Surse :

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

5 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

5 zile ago