Stiri

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid, din Partidul S.O.S. România, pentru că un fost membru al partidului, domnul Marius Tudor, fost candidat al S.O.S. România pe lista pentru europarlamentare, l-a reclamat pe Silvestru Șoșoacă la CNCD pentru antițigănism. Se va vedea acum dacă după retragerea din S.O.S. România, domnul Marius Tudor își va retrage și plângerea de la CNCD…

Mai exact, pe data de 6 martie 2024, domnul Marius Tudor l-a reclamat pe Dumitru-Silvestru Șoșoacă, fost prim vicepreședinte al Partidului S.O.S. România, pentru o postare făcută pe facebook pe 24 februarie 2024, o postare referitoare la un scandal în care a fost implicat Marius Tudor în parlamentul european, acolo unde a fost acuzat că ar fi luat telefonul unei „asistente” a Mariei Grapini. Postarea lui Silvestru Șoșoacă face aluzie la un articol apărut în presa online în anul 2023 și intitulat „Asistenta  Europarlamentar Maria Grapini agresată de un individ periculos!”.

Practic din acuzator indirect, Silvestru Șoșoacă a devenit acuzat, fiind reclamat pentru antițigănism. Aceasta este postarea reclamată de Marius Tudor.

În loc să demonteze acuzațiile de furt de telefon, eventual să dea în judecată publicația online care îl acuză de tâlhărie, s-o dea în judecată pe asistenta Mariei Grapini, pe Maria Grapini și pe alte persoane care au ieșit în spațiul public să-l acuze de furt de telefon, el a ales cartea discriminării. Cine l-o fi împins să facă acest lucru, oare de ce nu l-a împins și să-și dea în judecată acuzatorii? Dacă omul e nevinovat, o putea da în judecată chiar și pe Maria Grapini pentru defăimare, pentru denigrare, etc

La doar câteva luni de când erau colegi și aliați politici, Marius Tudor și Dumitru-Silvestru Șoșoacă au ajuns să-și caute „dreptatea” la CNCD. Înainte de a intra în S.O.S. România, Marius Tudor mai avusese răfuielile lui politice și idelogice pe la o anumită televiziune, chiar și cu Diana Iovanovici-Șoșoacă. După apariția listelor cu candidații la europarlamentar, nemulțumit de locul neeligibil, Marius Tudor și-a retras candidatura și a demisionat din S.O.S. România, preferând mai nou să-și continue cariera la nivel local.

Plângerea la CNCD făcută de către Marius Tudor împotriva lui Silvestru Șoșoacă a fost adresată instituției anti discriminare pe vremea când Marius Tudor încă mai avea calitatea de membru al Partidului S.O.S. România, așa că lupta celor doi îmbracă și un anumit substrat politic. Așa că ne putem acum întreba: când erau amândoi în partid era armonie interetnică, pentru ca apoi brusc să apară acuzația de antițigănism?

Acum Silvestru Șoșoacă e nemulțumit și el de faptul că nu a avut șansa să se apere, pentru că de când nu mai locuiește la fostul cămin conjugal, corespondența ajunge la ultimul domiciliu cunoscut al reclamatului, iar el nu a aflat de citație decât acum, când termenul de prezentare la CNCD a trecut, fiind astfel lipsit de șansa de a pregăti o apărare. Nemailocuind la domiciliul pe care l-a împărțit până de curând cu senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă afirmă că este în imposibilitatea de a primi în timp util corepondența.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba Novac

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba…

29 de minute ago

Pe 20 mai 1919 comandamentul aliat şi Polonia cer României să ocupe Galiţia Orientală

Aflându-se în situația de a nu mai putea respinge atacurile detaşamentelor ucrainiene, comandamentul aliat şi…

8 ore ago

Vincze Zoltan, „mare autonomist” al Transilvaniei, recunoaște că se trage dintr-o familie de români ortodocși

Cele mai înverșunate cozi de topor care luptă pentru maghiarizarea poporului român și pentru dezintegrarea…

23 de ore ago

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate „enciclopedică”, Alexandru Coriolan Pteancu

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate "enciclopedică", Alexandru Coriolan Pteancu,  profesor…

2 zile ago

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

3 zile ago