Societate

Drujbele iubesc Iasul!

Drujbele iubesc Iasul!

Daca in secuime drujba lui dumnezeu, Attila Verestoy, pustieste codrii Romaniei, in Iasi edilul Gheorghe “Nichitoy” aplica tehnica copy paste a prim sinistrului Ponta si il copie la perfectie pe Verestoy.

Iasul era recunoscut printre altele si ca orasul teilor, arbori atat de dragi pana si lui Eminescu, carora le-a dedicat mai multe scrieri si referiri in opera sa. Acum o parte din Iasi este complet schimbata si inlocuita cu un kitsch care se potriveste ca nuca in perete.

Aproximativ 500 de arbori din Parcul Expozitiei si Parcul Copou au fost marcati cu vopsea rosie, pentru a fi taiati. Odata cu disparitia acestor copaci din Iasi va dispare ceva si din identitatea orasului. Ba chiar pentru cei mai nostalgici dintre ieseni e ca si cum le-ar fi furat ceva din identitatea lor proprie.

Drujbele iubesc Iasul!

Nu cu multa vreme in urma Iasul era plin de afise electorale cu sloganul pe care multi ieseni nu l-au uitat inca, ceva de genul ” …. iubeste Iasul”. In ce fel il iubeste? Il iubeste fara tei, fara arbori, fara natura si fara aer curat? Asta nu e iubire, aste e forma grosolana de vio!

Sa-si “iubeasca” in acest mod familiile cei care au decis aceasta mutilare monstruoasa a orasului. Daca pe strada Stefan cel Mare motivatia lor pentru a taia teii a fost cea de a pune in valoare cladirile monument ale Iasului, in Parcul Expozitiei si Parcul Copou este vorba pur si simplu de o afacere imobiliara, in locul arborilor fiind pregatit sa apara un bloc turn, un mall sau cine stie ce cladire de biroruri.

Sursa: Vasile Morari, Glasul-Moldovei.blogspot.md

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

23 Iulie 1859 – A apărut, la București, prima publicație a Armatei Române, “Observatorul militar, diariu, politicu și scientificu”

La 23 iulie 1859 avea loc nașterea presei militare românești: „Observatorul militar, diariu, politicu și…

12 ore ago

21 Iulie 1551 – Ziua când ungurii, prin Ioan Sigismund Zapolya, cedează stăpânirea Transilvaniei lui Ferdinand de Habsburg

Evenimentul petrecut la 21 iulie 1551, când Isabella a Ungariei și fiul ei, Ioan Sigismund…

2 zile ago

20 Iulie 1896 – A apărut ziarul „Liga ortodoxă”, sub conducerea lui Alexandru Macedonski

Pe 1896 a apărut ziarul „Liga ortodoxă", sub conducerea lui Alexandru Macedonski. Ziarul „Liga Ortodoxă”,…

4 zile ago

20 Iulie – Ziua Aviației Române, sărbătorite pe 20 iulie în România, prilejuită de Sfântul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul aviației

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește anual pe 20 iulie, în aceeași…

4 zile ago

19 Iulie 1877 – Rușii cereau cu insistență ajutorul României după înfrângerile cu turcii

La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…

5 zile ago