Drujbele iubesc Iasul!

Drujbele iubesc Iasul!

Daca in secuime drujba lui dumnezeu, Attila Verestoy, pustieste codrii Romaniei, in Iasi edilul Gheorghe “Nichitoy” aplica tehnica copy paste a prim sinistrului Ponta si il copie la perfectie pe Verestoy.

Iasul era recunoscut printre altele si ca orasul teilor, arbori atat de dragi pana si lui Eminescu, carora le-a dedicat mai multe scrieri si referiri in opera sa. Acum o parte din Iasi este complet schimbata si inlocuita cu un kitsch care se potriveste ca nuca in perete.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Aproximativ 500 de arbori din Parcul Expozitiei si Parcul Copou au fost marcati cu vopsea rosie, pentru a fi taiati. Odata cu disparitia acestor copaci din Iasi va dispare ceva si din identitatea orasului. Ba chiar pentru cei mai nostalgici dintre ieseni e ca si cum le-ar fi furat ceva din identitatea lor proprie.

Drujbele iubesc Iasul!

Nu cu multa vreme in urma Iasul era plin de afise electorale cu sloganul pe care multi ieseni nu l-au uitat inca, ceva de genul ” …. iubeste Iasul”. In ce fel il iubeste? Il iubeste fara tei, fara arbori, fara natura si fara aer curat? Asta nu e iubire, aste e forma grosolana de vio!

Sa-si “iubeasca” in acest mod familiile cei care au decis aceasta mutilare monstruoasa a orasului. Daca pe strada Stefan cel Mare motivatia lor pentru a taia teii a fost cea de a pune in valoare cladirile monument ale Iasului, in Parcul Expozitiei si Parcul Copou este vorba pur si simplu de o afacere imobiliara, in locul arborilor fiind pregatit sa apara un bloc turn, un mall sau cine stie ce cladire de biroruri.

Sursa: Vasile Morari, Glasul-Moldovei.blogspot.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mercenari din toata lumea s-au reunit in Ucraina

mie iun. 4 , 2014
Incepand cu conflictul din Crimeea voluntari sarbi din miscarea cetnicilor au venit in ajutorul fratilor rusi pentru a-i ajuta sa recastige controlul peninsulei. Oficial, conform liderului cetnicilor, Milutin Malishich, numarul acestor voluntari veniti in sprijinul rusilor este foarte mic. „În timpul razboiului civil din Iugoslavia multi voluntari rusi au venit […]
Mercenari din toata lumea s-au reunit in Ucraina

Poate vă place și:

libris.ro