Drujbele iubesc Iasul!
Drujbele iubesc Iasul!
Daca in secuime drujba lui dumnezeu, Attila Verestoy, pustieste codrii Romaniei, in Iasi edilul Gheorghe “Nichitoy” aplica tehnica copy paste a prim sinistrului Ponta si il copie la perfectie pe Verestoy.
Iasul era recunoscut printre altele si ca orasul teilor, arbori atat de dragi pana si lui Eminescu, carora le-a dedicat mai multe scrieri si referiri in opera sa. Acum o parte din Iasi este complet schimbata si inlocuita cu un kitsch care se potriveste ca nuca in perete.
Aproximativ 500 de arbori din Parcul Expozitiei si Parcul Copou au fost marcati cu vopsea rosie, pentru a fi taiati. Odata cu disparitia acestor copaci din Iasi va dispare ceva si din identitatea orasului. Ba chiar pentru cei mai nostalgici dintre ieseni e ca si cum le-ar fi furat ceva din identitatea lor proprie.
Nu cu multa vreme in urma Iasul era plin de afise electorale cu sloganul pe care multi ieseni nu l-au uitat inca, ceva de genul ” …. iubeste Iasul”. In ce fel il iubeste? Il iubeste fara tei, fara arbori, fara natura si fara aer curat? Asta nu e iubire, aste e forma grosolana de vio!
Sa-si “iubeasca” in acest mod familiile cei care au decis aceasta mutilare monstruoasa a orasului. Daca pe strada Stefan cel Mare motivatia lor pentru a taia teii a fost cea de a pune in valoare cladirile monument ale Iasului, in Parcul Expozitiei si Parcul Copou este vorba pur si simplu de o afacere imobiliara, in locul arborilor fiind pregatit sa apara un bloc turn, un mall sau cine stie ce cladire de biroruri.
Sursa: Vasile Morari, Glasul-Moldovei.blogspot.md
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Leave a Comment