Site icon

Lupta serviciilor de informatii in mediul virtual

Lupta serviciilor de informatii in mediul virtual

Lupta serviciilor de informatii in mediul virtual

La un moment dat scriam despre monitorizarea retelelor de socializare, a forumurilor si a blogurilor de catre seviciile speciale de informatii din diferite tari in articolul Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii.

Din cand in cand mai verificam sa vedem cam de unde ne vin vizitatorii si numarul acestora din fiecare parte a lumii si constatam din pacate faptul ca romanii au impanzit lumea intr-un numar destul de mare. Publicand exclusiv in limba romana ne vine greu sa credem ca ne citesc niste straini de la capatul lumii zi de zi decat daca ei ar cunoaste limba romana sau ar fi romani.

Lupta serviciilor de informatii in mediul virtual

Astazi dupa publicarea articolului Au innebunit rusii – CIA pregateste impreuna cu Romania un Euromaidan la Chisinau am avut surpriza sa constatam ca suntem vizitati de catre cineva de la o baza americana din Europa. Dupa cum se vede si in imagine APO, Armed Forces Europe.

Poate ca suntem paranoici dar am verificat si noi pe net sa vedem exact despre ce Forte Armate americane din Europa este vorba dar nu am depistat locatia. APO este abreviere pentru Army Post Office dar este evident ca este doar o acoperire.

Suntem convinsi ca nu manifestam un interes serios pentru americani sau pentru cine stie ce servicii secrete dar simpla vizita directa fara a veni de la un punct de referinta de undeva, de la un referral de pe un link de undeva si titlul si subiectul articolului ales ne ridica totusi semne de intrebare.

Stim ca serviciile de informatii au capacitatea de a filtra si a stoca discutiile de pe retelele de socializare, fiind sensibile la cuvinte cheie sau la anumiti termeni. Ca sa va faceti o idee, aceste servicii au capacitatea sa tasteze un singur cuvant legat de actiuni de terorism de exemplu intr-o casuta de cautare si sa aiba acces pana si la discutiile pe care cei de pe reteaua de socializare le cred private si sigure.

Totul se stocheaza in niste baze de date; informatia bruta, filtrata grosso modo, este stocata si mai apoi filtrata si prelucrata mai atent pe baza unor algoritmi foarte sofisticati, uneori pe durate indelungate.

Probabil printr-un astfel de algoritm de filtrare a ajuns si vizitatorul nostru atras probabil de cuvantul cheie CIA si de subiectul presupusului nou Euromaidan la care se face referire in articolul respectiv.

Exit mobile version