Lupta serviciilor de informatii in mediul virtual

La un moment dat scriam despre monitorizarea retelelor de socializare, a forumurilor si a blogurilor de catre seviciile speciale de informatii din diferite tari in articolul Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii.

Din cand in cand mai verificam sa vedem cam de unde ne vin vizitatorii si numarul acestora din fiecare parte a lumii si constatam din pacate faptul ca romanii au impanzit lumea intr-un numar destul de mare. Publicand exclusiv in limba romana ne vine greu sa credem ca ne citesc niste straini de la capatul lumii zi de zi decat daca ei ar cunoaste limba romana sau ar fi romani.

Lupta serviciilor de informatii in mediul virtual

Astazi dupa publicarea articolului Au innebunit rusii – CIA pregateste impreuna cu Romania un Euromaidan la Chisinau am avut surpriza sa constatam ca suntem vizitati de catre cineva de la o baza americana din Europa. Dupa cum se vede si in imagine APO, Armed Forces Europe.

Poate ca suntem paranoici dar am verificat si noi pe net sa vedem exact despre ce Forte Armate americane din Europa este vorba dar nu am depistat locatia. APO este abreviere pentru Army Post Office dar este evident ca este doar o acoperire.

Suntem convinsi ca nu manifestam un interes serios pentru americani sau pentru cine stie ce servicii secrete dar simpla vizita directa fara a veni de la un punct de referinta de undeva, de la un referral de pe un link de undeva si titlul si subiectul articolului ales ne ridica totusi semne de intrebare.

Stim ca serviciile de informatii au capacitatea de a filtra si a stoca discutiile de pe retelele de socializare, fiind sensibile la cuvinte cheie sau la anumiti termeni. Ca sa va faceti o idee, aceste servicii au capacitatea sa tasteze un singur cuvant legat de actiuni de terorism de exemplu intr-o casuta de cautare si sa aiba acces pana si la discutiile pe care cei de pe reteaua de socializare le cred private si sigure.

Totul se stocheaza in niste baze de date; informatia bruta, filtrata grosso modo, este stocata si mai apoi filtrata si prelucrata mai atent pe baza unor algoritmi foarte sofisticati, uneori pe durate indelungate.

Probabil printr-un astfel de algoritm de filtrare a ajuns si vizitatorul nostru atras probabil de cuvantul cheie CIA si de subiectul presupusului nou Euromaidan la care se face referire in articolul respectiv.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Demisia, mafiotilor! Demisia, tradatorilor! Demisia, dregatori netrebnici!

lun iun. 23 , 2014
Noi cei de la Glasul Moldovei am spus-o si mai demult, de cand aflasem biografiile si toate suspiciunile cele mai urate despre acesti doi indivizi, acesti doi dusmani ai Romaniei si ai romanilor. Nu asa trebuie sa arate Romania, nu asa trebuie sa arate o tara cu atatea bogatii, care […]
Demisia, mafiotilor! Demisia, tradatorilor! Demisia, dregatori netrebnici!

Poate vă place și:

libris.ro