Fascinantele fotografii ale lui Costica Acsinte

Vorbele trec dar fotografiile raman si de multe ori acestea ne ajuta sa ne facem o imagine despre cum era cu adevarat in trecut. Munca de o viata de fotograf a lui Costica Acsinte ne ofera o calatorie gratuita in trecutul Romaniei de la inceputul secolului XX.

Fotografiile lui Costica Acsinte au fost realizate intre 1925 si pana la moartea sa din anul 1984 si prezinta toate aspectele de zi cu zi ale vietii romanesti, inclusiv perioadele zbuciumate din timpul celui de-al doilea razboi mondial sau teroarea comunismului instaurata incepand cu anul 1945.

Puteti vedea niste imagini cu adevarat fascinante, ce prezinta o Romanie nu asa cum este ea prezentata in cartile de istorie, ci o Romanie reala, cu bune si cu rele, cu aspecte ale vietii de zi cu zi inedite, surprinse si imortalizate de catre Costica Acsinte pe parcursul intregii sale vieti.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Fascinantele fotografii ale lui Costica Acsinte

Fotografiile au fost descoperite in cateva cutii depozitate si lasate in uitare undeva in muzeul judetean din Ialomita de catre Cezar Popescu care a hotarat sa le restaureze si sa le digitizeze. Pana acum, Cezar Popescu a reusit sa restaureze si digitizeze cam 1000 din cele aproape 4000 de fotografii.

In fotografiile lui Costica Acsinte sunt cladiri din Slobozia care acum nu mai exista, imagini inedite si rare legate de vanatoare de dropii sau imagini ale unor personaje importante cum ar fi Nicolae Malaxa, industrias si proprietar de fabrica.

Colectia de fotografii este fascinanta atat pentru noi romanii dar si pentru straini pentru ca face putina lumina asupra perioadei in care Romania a fost practic rupta si izolata de lume in regimul comunist.

Sursa:

1) http://www.coloradonewsday.com

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Romania, raiul securistilor si al sinecuristilor

mie iul. 9 , 2014
Romanii au urat Securitatea pentru ca ea reprezenta in primul rand tradare, obedienta catre interesele sovieticilor si o opresiune brutala indreptata impotriva romanilor patrioti si anti comunisti. Insa dovada cea mai clara ca in decembrie ’89 nu a fost revolutie ci o lovitura de stat consta in faptul ca astazi […]
Romania, raiul securistilor si al sinecuristilor

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News