Categories: PatriotismPolitica

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Atacat din cauza religiei sale protestante şi a etniei germane, candidatul Alianţei Creştin Liberale (PDL+PNL) la funcţia de preşedinte al ţării, a declarat luni la postul de ştiri Realitatea că se consideră “patriot român”. Deasemenea Klaus Iohannis a mai precizat că are relaţii “foarte bune” cu Biserica Ortodoxă Română şi cu Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza. Primaul Sibiului a purtat pe durata interviului o insignă cu tricolorul românesc la reverul sacoului.

Întrebat dacă, în calitatea sa de minoritar etnic, a participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, candidatul la prezidenţiale a confirmat că în general a fost prezent la toate manifestările de 1 Decembrie. “Am participat de fiecare dată, exceptând situațiile în care nu am fost în Sibiu”, a completat Klaus Iohannis.

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Primarul Sibiului a mai declarat la Realitatea TV că susţine proiectul regionalizării României, dar nu pe criterii etnice, aşa cum cer formaţiunile maghiare.

“Am fost membru în comisia care s-a ocupat de primul demers de regionalizare. Am spus atunci un lucru şi pot să îl repet oricând: regionalizarea, dacă se va face vreodată, poate să fie doar o regionalizare administrativă. O regionalizare etnică nu se poate face în România. Au incercat alte ţări, să ne uităm ce rezultate au avut. Dacă regionalizarea se face suprapunând graniţa regiunilor peste o graniţă interentică, nu dă rezultate”, a declarat prezidenţiabilul PNL-PDL, subliniind faptul că este “adeptul statului national unitar”.

Întrebat dacă garantează faptul că în cazul în care va ajunge preşedinte nu va susţine autonomia aşa zisului “Ţinut Secuiesc”, Iohannis a răspuns scurt: “Sigur, v-am spus că eu nu sunt adeptul acestei soluţii. Nu se va întampla”.

În ceea ce priveşte politica externă, Klaus Iohannis a promis că va menţine România în sfera de influenţă a SUA şi UE. “Sunt două zone în care, ca preşedinte, voi garanta parcursul de până acum şi voi apăra ceea ce s-a realizat: prima ţine de politica externă şi opţiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO, UE. Putem discuta amănunte despre creşterea calitativă a participării României în aceste mecanisme, dar dorecţia spre Vest, spre Occident, statutul ei de aliat strategic sunt nenegociabile”, a spus acesta.

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Sursa:

[1] FrontPress.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

11 ore ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

2 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

4 zile ago