RSS

Asta i-a durut pe unii cel mai t…

" Nu vă temeți, Libe…

Ziua de 23 August, declarată Zi …

Vineri, 23 august, î…

Dezrobirea sufletească a românil…

V-ați întrebat vreod…

Deputatul Daniel Gheorghe: Probl…

"Un alt monstru sub-…

Un diplomat de carieră sibian de…

Deși au existat voci…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Print Friendly, PDF & Email

Atacat din cauza religiei sale protestante şi a etniei germane, candidatul Alianţei Creştin Liberale (PDL+PNL) la funcţia de preşedinte al ţării, a declarat luni la postul de ştiri Realitatea că se consideră “patriot român”. Deasemenea Klaus Iohannis a mai precizat că are relaţii “foarte bune” cu Biserica Ortodoxă Română şi cu Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza. Primaul Sibiului a purtat pe durata interviului o insignă cu tricolorul românesc la reverul sacoului.

Întrebat dacă, în calitatea sa de minoritar etnic, a participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, candidatul la prezidenţiale a confirmat că în general a fost prezent la toate manifestările de 1 Decembrie. “Am participat de fiecare dată, exceptând situațiile în care nu am fost în Sibiu”, a completat Klaus Iohannis.

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Primarul Sibiului a mai declarat la Realitatea TV că susţine proiectul regionalizării României, dar nu pe criterii etnice, aşa cum cer formaţiunile maghiare.

“Am fost membru în comisia care s-a ocupat de primul demers de regionalizare. Am spus atunci un lucru şi pot să îl repet oricând: regionalizarea, dacă se va face vreodată, poate să fie doar o regionalizare administrativă. O regionalizare etnică nu se poate face în România. Au incercat alte ţări, să ne uităm ce rezultate au avut. Dacă regionalizarea se face suprapunând graniţa regiunilor peste o graniţă interentică, nu dă rezultate”, a declarat prezidenţiabilul PNL-PDL, subliniind faptul că este “adeptul statului national unitar”.

Întrebat dacă garantează faptul că în cazul în care va ajunge preşedinte nu va susţine autonomia aşa zisului “Ţinut Secuiesc”, Iohannis a răspuns scurt: “Sigur, v-am spus că eu nu sunt adeptul acestei soluţii. Nu se va întampla”.

În ceea ce priveşte politica externă, Klaus Iohannis a promis că va menţine România în sfera de influenţă a SUA şi UE. “Sunt două zone în care, ca preşedinte, voi garanta parcursul de până acum şi voi apăra ceea ce s-a realizat: prima ţine de politica externă şi opţiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO, UE. Putem discuta amănunte despre creşterea calitativă a participării României în aceste mecanisme, dar dorecţia spre Vest, spre Occident, statutul ei de aliat strategic sunt nenegociabile”, a spus acesta.

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Klaus IOHANNIS: Sunt PATRIOT roman si nu voi acorda autonomia “Tinutului Secuiesc”

Sursa:

[1] FrontPress.ro


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL