libris.ro

Ponta, poate iti dai si tu demisia pentru a face pe plac UDMR-ului!

Ponta, poate iti dai si tu demisia pentru a face pe plac UDMR-ului!

Daca la noi in Romania, isi fac de cap tot felul de extremisti. membrii ai UDMR-ului impreuna cu cei ai PCM-ului intoneaza imnul Ungariei in fata unei prefecturi a statului roman sau umbla pe strazi cu un steag foarte lung al Ungariei, in Serbia lucrurile stau exact pe dos.

Fata de drepturile nenumarate, uneori chiar unele care le depasesc pe cele ale majoritatii, acordate minoritatilor din Romania, fratii nostri romani din Valea Timocului sufera de pe urma abuzurilor repetate. Sa n-ai dreptul sa vorbesti in limba materna, sa nu poti studia in limba materna sau sa nu poti beneficia de serviciul religios in limba materna ni se pare o adevarat crima si un abuz din partea Serbiei.

Ponta, poate iti dai si tu demisia pentru a face pe plac UDMR-ului!

Romanii din Valea Timocului au fost abandonati de catre conducatorii Romaniei, nici Traian Basescu si nici Victor Ponta nefacand nimic concret pentru drepturile si libertatile elementare ale acestor romani. Serbia aspira si ea la integrarea in UE si s-ar fi putut foarte usor ca Romania in calitate de stat membru al UE sa conditioneze statutul de candidat al Serbiei pentru integrarea in Uniunea Europeana de respectarea drepturilor democratice fundamentale ale minoritatilor de pe teritoriul sau si in special cele pentru romanii din Valea Timocului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Graffiti in Vrsac, Serbia: " Afara cu romanii!"
Graffiti in Vrsac, Serbia: ” Afara cu romanii!”, sursa foto : blic.rs

In localitatea Vârșeț(Vršcu) din Serbia, in anul 2012, aparea un graffiti pe un zid de pe cladirea sediului Asociatiei Româneasca „Victoria”  iar inscriptia tradusa din limba sarba insemna : „Afara cu romanii din Serbia!”. La acel moment Asociatia Jurnalistilor din Serbia (UNS) a condamnat cu tarie gestul reprobabil, apartinand cel mai probabil  unui  membru al unei formatiuni de extrema dreapta si au cerut identificarea si prinderea acestuia de catre politie.

„La intrarea în sediul asociației și RTV „Victoria” marti dimineata am gasit un graffiti „Afara cu romanii!” si semnat ironic „Serbia”. Sprijinim colegii noștri din RTV Victoria și regretam incidentul, care creează tensiuni inutile în municipiul Vârșeț unde aproximativ 10 la suta dintre locuitori sunt romani și unde  relațiile inter-personale cu majoritatea oamenilor și a membrilor altor naționalități sunt in general bune”, au spus cei de la UNS intr-un comunicat de presa.

Pentru incidentele recente din Covasna, Victor Ponta le-a facut pe plac UDMR-istilor si celorlalti extremisti maghiari si l-a demis pe prefectul de Covasna, Marius Popica.

Ponta, in viitorul apropiat, poate iti dai si tu demisia pentru a face pe plac UDMR-ului! Prin ultima ta „isprava” ne-ai dovedit ca te doare in anumite parti moi ale corpului de romani si de interesele acestora! Esti mandru sa fii roman numai in campania electorala?

Cum, prefectul de Covasna i-a amendat pe ungurenii mei?
Cum, prefectul de Covasna i-a amendat pe ungurenii mei?

Sursa:

[1] http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/342455/Grafiti-mrznje-u-Vrscu-Napolje-Rumuni

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info