Filmul anului 2014 : filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”

Filmul anului 2014 a fost in Republica Moldova filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”, dedicat cuplului de artisti Doina şi Ion Aldea-Teodorovici și proiectat în mai multe cinematografe din R. Moldova, România și Canada, a emoționat și a răscolit sufletele celor care l-au vizionat.

Acest documentar, intitulat „Te iubesc, Ion și Doina”, este semnat de catre Leontina Vatamanu și prezintă o serie de imagini şi secvențe video din arhivă, unele dezvaluite în premieră, care ne ajută să-i descoperim mai profund pe interpreții Ion și Doina Aldea-Teodorovici, decedați într-un obscur accident rutier înnoaptea de 29 spre 30 octombrie1992.

„Nu eram gata să vorbesc acum. Am emoții, îmi cer scuze. Simt susținerea Dvs. Am plâns când l-am văzut pentru prima dată în studio, dar aici, la ecran mare, e total diferit. Iertați-mă, dar nu pot să vorbesc… Dorul e prea mare”, a spus cu lacrimi în ochi Cristofor Aldea-Teodorovici, după proiecția filmului la Chișinău, citat de catre ziarulnational.md

Pelicula „Te iubesc, Ion și Doina” este o producție OWH Studio, semnată de Leontina Vatamanu. Pentru realizarea acestui documentar au fost utilizate imagini unice din arhiva personală a familiei Aldea-Teodorovici, din arhivele „Moldova-Film” și „Teleradio-Moldova”.

„Am rămas încântat de acest minunat documentar despre viața celor două inimi gemene, Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Am plâns de tristețe, pentru că nu mai sunt printre noi, dar și de bucurie pentru că s-a făcut un documentar despre viața celor doi mari artiști ai poporului român, care au luptat pentru limba română și neamul românesc”, a spus Nicolai Gori, un tânăr din R. Moldova care își face studiile la Cluj, după ce a văzut filmul în „Aula Magna” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Pelicula este disponibilă și pe DVD-uri.

Filmul anului 2014 : filmul documentar „Te iubesc, Ion şi Doina”

Sursa:

[1] ziarulnational.md

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago