Categories: Stiri

Întâlnirea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice, doamna Victoria Nuland

În aceasta dimineaţă, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice, doamna Victoria Nuland, au avut o întrevedere la Palatul Cotroceni. În centrul discuţiilor s-a aflat dorința României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar ci și economic. Preşedintele a salutat interesul companiilor americane în acest sector şi a încurajat creşterea prezenţei lor pe piaţa românească. În acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate şi transparență în mediul de afaceri.

Întâlnirea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice, doamna Victoria Nuland

Cei doi interlocutori au evidenţiat progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei.

De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din regiune. Preşedintele a reafirmat angajamentele ferme ale României ca stat membru NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluţiile de securitate preocupante din regiunea noastră şi din Europa.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia am discutat despre consolidarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii şi despre securitatea regiunii. Cu ocazia acestei vizite, am reafirmat angajamentele ferme ale României în calitate de stat membru NATO, în contextul situației politice din regiune. De asemenea, s-au evidenţiat progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei. I-am asigurat pe partenerii americani de responsabilitatea României în alocarea resurselor necesare pentru Apărare, astfel încât țara noastră să răspundă adecvat la evoluţiile de securitate preocupante din regiune şi din Europa.”, a scris Klaus Iohannis pe contul sau de Facebook

Pocăiţi-vă, vine Nuland ! Victoria Nuland

Surse:

[1] presidency.ro [2] Klaus Iohannis

 

[tp_product id=”175367005″ feed=”396″]

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Uitati-va la jidoafca Nuland, cum a venit intempestiv in Romania cu ordine precise de la stapanii coloniei! Uitati-va cum i-a chemat pe toti politicienii la intrunire grabnica: presedinte, premier ,ministru de externe, presedintii Senatului si Camerei Deputaţilor ,parlamentari,diplomati , sefi de servicii; cu totii au alergat , gudurundu-se pe langa jidoafca, care este doar adjunctul secretarului de stat american( echivalentul adjunctului min. de externe de la noi), deci mult inferioara ca rang fata de primii 5 oficiali romani, fapt ce evidentiaza respectul pe care ni-l arata SUA , similar unei tari africane. Apropo de lipsa de respect: cum se explica altfel , ca de peste 2 ani de zile SUA nu au numit vreun ambasador in Romania si il tin ca inlocuitor pe insărcinatul cu Afaceri ad interim Duane C. Butcher, un individ cu ochii holbati ca ai unui LEMURIAN.
    Partea tragi-comica este ca , tanti Nuland nici macar nu mai tine ascuns de presa, cand ne spune ce am facut si ce n-am facut bine , ce trebuie facut in viitor si care sunt ordinele pe care trebuie sa la executam indata, ceea ce arata ca stapanii coloniei vor ca toata populatia sa inteleaga cum sta treaba.
    Imi vin in minte 2 imagini , ca un arc peste timp: prima, in care Ceausescu il primeste demn (in 1969) pe OMOLOGUL SAU , presedintele SUA Richard Nixon , care nu ne da ordine si indicatii pretioase , ci spune ca este primul presedite american care vine intr-o tara socialista si apoi, ca o mostra de respect , spune in limba romana: "Sa traiasca prietenia romano-americana" ; cealalta imagine este cea in care Klaus Iohannis ,mare cat o casa si dezvelindu-si pana la urechi dantura cabalina o primeste aplecat si umil pe scunda V. Nuland, dar care transpira prin toata fiinta si gesturile ei , stapanire , autoritate si superioritate .
    Ca o concluzie: CE AM FOST SI CE-AM AJUNS!

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

7 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o săptămână ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago