Site icon Glasul.info

Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare

Reprezentative pentru asa zisul tinut secuiesc sunt cele doua judete cu populatie majoritar de etnie maghiara, Harghita si Covasna. O analiza a situatiei economice celor doua judete de cand sunt pastorite de catre cei de la UDMR este facuta de catre cei de la analizeeconomice.ro unde constatam ca lucrurile au mers numai din rau in rau sub “oranduirea” UDMR-ista in secuime.

Cei de la analizeeconomice.ro au ales sa faca o analiza a evolutiei economice a celor doua judete pe parcursul a celor 16 ani de cand UDMR pastoreste aceasta zona. Incepand cu alegerile din anul 1996 care au si adus UDMR-ul la guvernare, aceasta formatiune politica formata pe criterii etnice, cu mici exceptii, cum ar fi perioada decembrie 2012 – februarie 2014, a fost tot timpul la putere.

Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare

Indiferent ca a  sprijinit parlamentar un anume guvern sau a detinut anumite ministere, timp de aproape 17 ani UMDR a gravitat in jurul puterii in Romania. Ce s-a intamplat cu economia celor doua judete cu populatie majoritar maghiara cat timp le-au pastorit UDMR-istii?

S-a intamplat ceea ce se intampla cu niste economii izolate. Regula izolarii economice functioneaza fie ca esti eschimos sau traiesti in Oceania. Nu stim cati maghiari cunosc cu adevarat ce s-a intamplat cu economia din zona lor in ultimii 18 ani. Cei mai tineri dintre ei, care s-au nascut in acest rastimp si gratie politicii UDMR-ului nu stiu deloc limba romana, nu au deci nici acces la informatii decat in limba maghiara sau poate in vreo limba de circulatie internationala. Trendul economiei din cele doua judete din secuime a fost mereu in continua scadere progresiva.

Analiza amanuntita o gasiti AICI

Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare
Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare

Surse/Note:

[1] analizeeconomice.ro [2] www.zf.ro/zf-24/economia-fiecarui-judet-din-romania-in-functie-de-cifra-de-afaceri-a-companiilor-12272959

 

 

 

Exit mobile version