Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare

Reprezentative pentru asa zisul tinut secuiesc sunt cele doua judete cu populatie majoritar de etnie maghiara, Harghita si Covasna. O analiza a situatiei economice celor doua judete de cand sunt pastorite de catre cei de la UDMR este facuta de catre cei de la analizeeconomice.ro unde constatam ca lucrurile au mers numai din rau in rau sub “oranduirea” UDMR-ista in secuime.

Cei de la analizeeconomice.ro au ales sa faca o analiza a evolutiei economice a celor doua judete pe parcursul a celor 16 ani de cand UDMR pastoreste aceasta zona. Incepand cu alegerile din anul 1996 care au si adus UDMR-ul la guvernare, aceasta formatiune politica formata pe criterii etnice, cu mici exceptii, cum ar fi perioada decembrie 2012 – februarie 2014, a fost tot timpul la putere.

Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare

Indiferent ca a  sprijinit parlamentar un anume guvern sau a detinut anumite ministere, timp de aproape 17 ani UMDR a gravitat in jurul puterii in Romania. Ce s-a intamplat cu economia celor doua judete cu populatie majoritar maghiara cat timp le-au pastorit UDMR-istii?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

S-a intamplat ceea ce se intampla cu niste economii izolate. Regula izolarii economice functioneaza fie ca esti eschimos sau traiesti in Oceania. Nu stim cati maghiari cunosc cu adevarat ce s-a intamplat cu economia din zona lor in ultimii 18 ani. Cei mai tineri dintre ei, care s-au nascut in acest rastimp si gratie politicii UDMR-ului nu stiu deloc limba romana, nu au deci nici acces la informatii decat in limba maghiara sau poate in vreo limba de circulatie internationala. Trendul economiei din cele doua judete din secuime a fost mereu in continua scadere progresiva.

Analiza amanuntita o gasiti AICI

Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare
Economiile Harghitei si Covasnei de cand e UDMR la guvernare

Surse/Note:

[1] analizeeconomice.ro

[2] www.zf.ro/zf-24/economia-fiecarui-judet-din-romania-in-functie-de-cifra-de-afaceri-a-companiilor-12272959

 

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un român omagiat în Imnul de stat al Macedoniei

joi ian. 15 , 2015
Pitu Guli, unul dintre marii eroi ai romanilor (n. 1865 – d. 1903), zis și Pitu Vlahul, s-a nascut intr-o familie de aromani din localitatea Crusova, azi in FYROM (fosta Republica Iugoslava a Macedoniei). El și-a legat numele de lupta din Balcani pentru independența de jugul otoman, visand la o […]
Pitu Guli, Un român omagiat în Imnul de stat al Macedoniei

Poate vă place și:

libris.ro