Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic
Banca asa zisei Republicici Transnistreane a anunțat că vor emite noi unități monetare care vor fi realizate din materiale compozite, elementele monetare fiind emise în primul rând pentru a comemora a douăzecea aniversare a monedei naționale. Monedele din materialul compozit / plastic vor avea o formă geometrică diferită și culoarea în funcție de valoarea nominală.
Cele patru monede, vor avea valoarea nominala incepand de la o rublă pana la zece ruble si urmează să înlocuiască bancnotele cu aceeași valoare nominală. Biroul de presă al Băncii a indicat că noii bani vor combina cele mai bune calități ale monedelor si bancnotelor cu rezistență ridicată la uzură și o gamă largă de caracteristici de securitate.Biroul de presă a indicat, de asemenea, că monedele ce vor fi utilizarte în Transnistria au fost dezvoltate în Rusia.
Informațiile distribuite la diverse agenții de mass-media menționează că acest tip de material compozit pentru bani nu este produs nicaieri altundeva în lume. Primul președinte adjunct Olga Radulova indicat și a confirmat faptul că unitățile monetare inovative au fost concepute de colegii din Federația Rusă și că Transnistria este prima de care le va folosi.
Măsura este văzută ca o alternativă la producerea de monede metalice scumpe, precum și pentru a satisface cererea publicului pentru denominare de valoare mică. Noile monede iau loul bancnotelor din plastic care sunt folosite în multe țări ale lumii, dar monedele din materiale compozite vor apărea pentru prima dată în Transnistria care va fi folosita ca o piață de testare.
Pentru protecția împotriva falsificării, tehnologia de producție implică utilizarea dunei texturi speciale, elemente de contur, texte micro și reflectare specifică a luminii atunci cand este expusa la lumina ultravioletă și in spectru infraroșu. Monedele din plastic vor fi introduse în circulație de la 22 august 2014 și va avea o circulație paralelă cu banii de hârtie de aceeași valoare nominala.
Sursa:
[1] news.coinupdate.com
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Leave a Comment