fbpx

RSS

De ce știu ungurii o istorie fal…

Sigismund de Luxembu…

Calificare spectaculoasă a Român…

Echipa feminină de h…

UE(RSS)? Comisarii "europeni", c…

Dacă membrii reziste…

Țara te vrea prost! Salariul cel…

Ministerul "progresi…

Epstein a fost un fel de Plahotn…

De ce-l aducem în di…

Protest la București împotriva "…

Așa numita "taxă Oxi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Print Friendly, PDF & Email

Banca asa zisei Republicici Transnistreane a anunțat că vor emite noi unități monetare care vor fi realizate din materiale compozite, elementele monetare  fiind emise  în primul rând pentru a comemora a douăzecea aniversare a monedei naționale. Monedele din materialul compozit / plastic vor avea o formă geometrică diferită și culoarea în funcție de valoarea nominală.

libris.ro

Cele patru monede, vor avea valoarea nominala incepand de la o rublă pana la zece ruble si urmează să înlocuiască bancnotele cu aceeași valoare nominală. Biroul de presă al Băncii a indicat că noii bani vor combina cele mai bune calități ale  monedelor si bancnotelor cu rezistență ridicată la uzură și o gamă largă de caracteristici de securitate.Biroul de presă a indicat, de asemenea, că monedele ce vor fi utilizarte în Transnistria au fost dezvoltate în Rusia.

Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Transnistria, monede de platic, sursa imagine: wek.ru

Transnistria, monede de plastic, sursa imagine: wek.ru

Informațiile distribuite la diverse agenții de mass-media menționează că acest tip de  material compozit pentru bani nu este produs nicaieri altundeva în lume. Primul președinte adjunct Olga Radulova indicat și a confirmat faptul că unitățile monetare inovative au fost concepute de colegii din Federația Rusă și că Transnistria este prima de care le va folosi.

Măsura este văzută ca o alternativă la producerea de monede metalice scumpe, precum și pentru a satisface cererea publicului pentru denominare de valoare mică. Noile monede iau  loul bancnotelor din plastic care sunt folosite în multe țări ale lumii, dar monedele din materiale compozite vor apărea pentru prima dată în Transnistria care va fi folosita ca o piață de testare.

Transnistria, monede de platic, sursa imagine: europalibera.org

Transnistria, monede de platic, sursa imagine: europalibera.org

Pentru protecția împotriva falsificării, tehnologia de producție implică utilizarea dunei texturi speciale, elemente de contur, texte micro și reflectare specifică a luminii atunci cand este expusa la lumina ultravioletă și in spectru infraroșu. Monedele din plastic vor fi introduse în circulație de la 22 august 2014 și va avea o circulație paralelă cu banii de hârtie de aceeași valoare nominala.

Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Sursa:

[1] news.coinupdate.com

 

 


Comentarii

comentarii

telekom.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
orange.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL