Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Banca asa zisei Republicici Transnistreane a anunțat că vor emite noi unități monetare care vor fi realizate din materiale compozite, elementele monetare  fiind emise  în primul rând pentru a comemora a douăzecea aniversare a monedei naționale. Monedele din materialul compozit / plastic vor avea o formă geometrică diferită și culoarea în funcție de valoarea nominală.

Cele patru monede, vor avea valoarea nominala incepand de la o rublă pana la zece ruble si urmează să înlocuiască bancnotele cu aceeași valoare nominală. Biroul de presă al Băncii a indicat că noii bani vor combina cele mai bune calități ale  monedelor si bancnotelor cu rezistență ridicată la uzură și o gamă largă de caracteristici de securitate.Biroul de presă a indicat, de asemenea, că monedele ce vor fi utilizarte în Transnistria au fost dezvoltate în Rusia.

Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Transnistria, monede de platic, sursa imagine: wek.ru
Transnistria, monede de plastic, sursa imagine: wek.ru

Informațiile distribuite la diverse agenții de mass-media menționează că acest tip de  material compozit pentru bani nu este produs nicaieri altundeva în lume. Primul președinte adjunct Olga Radulova indicat și a confirmat faptul că unitățile monetare inovative au fost concepute de colegii din Federația Rusă și că Transnistria este prima de care le va folosi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Măsura este văzută ca o alternativă la producerea de monede metalice scumpe, precum și pentru a satisface cererea publicului pentru denominare de valoare mică. Noile monede iau  loul bancnotelor din plastic care sunt folosite în multe țări ale lumii, dar monedele din materiale compozite vor apărea pentru prima dată în Transnistria care va fi folosita ca o piață de testare.

Transnistria, monede de platic, sursa imagine: europalibera.org
Transnistria, monede de platic, sursa imagine: europalibera.org

Pentru protecția împotriva falsificării, tehnologia de producție implică utilizarea dunei texturi speciale, elemente de contur, texte micro și reflectare specifică a luminii atunci cand este expusa la lumina ultravioletă și in spectru infraroșu. Monedele din plastic vor fi introduse în circulație de la 22 august 2014 și va avea o circulație paralelă cu banii de hârtie de aceeași valoare nominala.

Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic
Transnistria a introdus in circulatie monede de plastic

Sursa:

[1] news.coinupdate.com

 

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Declarația unui senator român în Italia: ”Rromii nu sunt români”

joi ian. 15 , 2015
Viorel Badea, senator în circumscripţia 43 Străinătate (Europa de Vest), a făcut două declarații nefericite în timpul unei întâlniri avute cu primarul orașului Italia Padova. Massimo Bitonci a declarat presei italiene că senatorul român s-a declarat de acord cu inițiativa lui de a înființa un fond prividn repatrierea străinilor. Ba mai […]
Declarația unui senator român în Italia: ”Rromii nu sunt români”

Poate vă place și:

libris.ro