Categories: ActualitateȘtiri

A fost initiata o miscare impotriva fenomenului “Charlie Hebdo”. In 1922 in Rusia exista o revista uimitor de asemanatoare cu “Charlie Hebdo”.

Mișcarea este în creștere si se opune prezentarii revistei “Charlie Hebdo” ca pe un exemplu al libertatii de exprimare și impotriva solidaritatii cu ceea ce a reprezentat Charlie Hebdo.

Deja mii de oameni s-au alaturat pe site-ul unei noi mișcări sociale “Je suis pas ne Charlie“( “Eu nu sunt Charlie”). Cum se descriu creatorii acestei mișcări:

“Negam violența și suntem indignați de uciderea brutală a jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, dar nu putem susține în nici un fel blasfemiile și islamofobia practicata de ziar.”

Grupul cu același nume a fost creat de asemenea pe Facebook.

A fost initiata o miscare impotriva fenomenului “Charlie Hebdo”. In 1922 in Rusia exista o revista uimitor de asemanatoare cu “Charlie Hebdo”.

Televiziunea France24  a manifestat o nemulțumire evidenta si  considera ca este lipsa de respect  fata de “valorile republicane” și o lipsa șocanta de solidaritate cu tragedia care a lovit Franța.

Jurnalistii de la publicatia poloneza kresy.pl fac o analogie intre cei de la “Charlie Hebdo”, cunoscuti ca fiind atei si care isi bateau joc prin caricaturile lor inclusiv de crestinism si in special de catolicism si o publicatie “uimitor de asemanatoare”, aparuta in anul 1922 in Rusia,  sub numele de “Bezbojnik”, care s-ar traduce prin  “Cel fara de Dumnezeu”, o publicatie similara cu “Charlie Hebdo”  ce publica caricaturi antireligioase.

Polonezii ii mai acuza pe cei de la “Charlie Hebdo” ca sunt mostenitorii ateismului agresiv promovat de catre curentul bolsevist criminal din fosta Uniune Sovietica, indreptat impotriva religiilor si importat in Franta de catre fortele politice de extrema stanga.

Publicatia poloneza “Kresy” a initiat o miscare impotriva fenomenului “je suis Charlie”

Surse:

[1] kresy.pl [2] facebook.com/pages/Je-ne-suis-pas-Charlie

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

3 zile ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

3 zile ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

4 zile ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

6 zile ago

18 Aprilie 1942 – Comuna Viile Sătmarului. Refugiatul Pop Vasile spânzurat de subsuori, timp de 5 zile, și zilnic stropit cu apă rece

La data de 18 aprilie 1942 în comuna Viile Sătmarului s-a petrecut încă un eveniment…

o săptămână ago

17 Aprilie 1906, Birchiș – Sătenii nu vor să voteze candidatul ungur. Jandarmii maghiari deschid focul asupra mulţimii

La 17 aprilie 1916 în Birchiș, Caraș Severin, sătenii nu vor să voteze candidatul ungur.…

2 săptămâni ago