Categories: ActualitateStiri

A fost initiata o miscare impotriva fenomenului „Charlie Hebdo”. In 1922 in Rusia exista o revista uimitor de asemanatoare cu „Charlie Hebdo”.

Mișcarea este în creștere si se opune prezentarii revistei „Charlie Hebdo” ca pe un exemplu al libertatii de exprimare și impotriva solidaritatii cu ceea ce a reprezentat Charlie Hebdo.

Deja mii de oameni s-au alaturat pe site-ul unei noi mișcări sociale „Je suis pas ne Charlie„( „Eu nu sunt Charlie”). Cum se descriu creatorii acestei mișcări:

„Negam violența și suntem indignați de uciderea brutală a jurnaliștilor de la Charlie Hebdo, dar nu putem susține în nici un fel blasfemiile și islamofobia practicata de ziar.”

Grupul cu același nume a fost creat de asemenea pe Facebook.

A fost initiata o miscare impotriva fenomenului „Charlie Hebdo”. In 1922 in Rusia exista o revista uimitor de asemanatoare cu „Charlie Hebdo”.

Televiziunea France24  a manifestat o nemulțumire evidenta si  considera ca este lipsa de respect  fata de „valorile republicane” și o lipsa șocanta de solidaritate cu tragedia care a lovit Franța.

Jurnalistii de la publicatia poloneza kresy.pl fac o analogie intre cei de la „Charlie Hebdo”, cunoscuti ca fiind atei si care isi bateau joc prin caricaturile lor inclusiv de crestinism si in special de catolicism si o publicatie „uimitor de asemanatoare”, aparuta in anul 1922 in Rusia,  sub numele de „Bezbojnik”, care s-ar traduce prin  „Cel fara de Dumnezeu”, o publicatie similara cu „Charlie Hebdo”  ce publica caricaturi antireligioase.

Polonezii ii mai acuza pe cei de la „Charlie Hebdo” ca sunt mostenitorii ateismului agresiv promovat de catre curentul bolsevist criminal din fosta Uniune Sovietica, indreptat impotriva religiilor si importat in Franta de catre fortele politice de extrema stanga.

Publicatia poloneza „Kresy” a initiat o miscare impotriva fenomenului „je suis Charlie”

Surse:

[1] kresy.pl [2] facebook.com/pages/Je-ne-suis-pas-Charlie

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

32 de minute ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

11 ore ago

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

6 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

6 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o săptămână ago