Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că structurile cu atribuții în privința securității naționale “nu au instrumentele necesare”, fiind necesară adoptarea urgentă a legilor Big Brother și a cartelelor pre-pay, până la finele lui februarie
Zgonea a fost întrebat cum vede parcursul legilor Big Brother și a cartelelor pre-pay, declarate neconstituționale, dar în cazul cărora se dorește adoptarea unei noi forme.
„Evenimentele care sunt în proximitatea granițelor României, dar și în zona europeană, ne obligă să facem această lege repede, atât legea retenției datelor, să o modificăm, cât și celebra lege a cartelelor pre-pay, cum o denumim noi. Ele sunt obligatorii pentru România”, a afirmat Zgonea, citat de Mediafax.
„Aceste două legi (Big Brother și a cartelelor pre-pay, n.r.) sunt urgente și necesare pentru ca sistemul de siguranță națională să funcționeze la parametrii cu care suntem obișnuiți. Suntem cea mai sigură și cea mai stabilă țară din regiune, suntem respectați pentru această chestiune și ele sunt rezultatul unor instrumente și unor acțiuni pe care le-au făcut sistemele noastre de siguranță națională pe baza legilor pe care noi le-am votat aici, pentru că dacă nu le dai instrumente, ei nu au cum să facă acest lucru”, a mai afirmat Zgonea.
Valeriu Zgonea: Legile Big Brother sunt necesare şi urgente
Președintelui Camerei Deputaților i s-a menționat că au fost declarații ale unor reprezentanți din sistemul de siguranță națională care au susținut că există instrumentele necesare pe actualul cadru normativ.
“Nu există instrumentele necesare pe actualul cadru normativ. De aceea această lege a fost cerută atât de partenerii noștri care sunt în NATO, cât și în UE. Există o problemă pe care noi o avem și ea se numește o breșă de securitate”, a răspuns Zgonea.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Anti-românismul, adică adversitatea sistematică față de interesele națiunii române, este un fenomen care de ceva vreme produce politici și strategii de stat. Nu mai este de mult o atitudine subiectivă, a unor indivizi izolaţi, marcați de incidente din propria biografie, prin care își motivează adversitatea față de comunitatea românească. Anti-românismul […]